Donderdag 2 november ging de film Oude liefde in première. Een productie van regisseur Nicole van Kilsdonk. De hoofdrollen namen Beppie Melissen (De Heineken ontvoering, Gooische vrouwen ), Eugene Bervoets (Windkracht 10, SM-rechter), Halina Reijn (Baantjer, Zwart boek) en Hadewych Minis (Zwart water, De Helleveeg), voor hun rekening.
Trailer

 

 

 

 

 

 

De film Oude liefde is een Nederlands familiedrama dat indruk maakt. Na het plotseling overlijden van hun veertigjarige zoon komen zijn gescheiden ouders Ton (Eugene Bervoets) en Fransje (Beppie Melissen) voor het eerst weer oog in oog met elkaar te staan. Hun hartverscheurende verdriet om dit gedeelde verlies brengt ze weer dichter bij elkaar. Hun gevoelens voor elkaar blijken nog altijd te bestaan….

Oude Liefde is een verrassend goede film. De rode draad in het verhaal is het familiedrama rondom een veel te jong overleden zoon. Maar het is ook een drama over scheiden en de diepstrekkende gevolgen daarvan voor zowel de kinderen als de ouders. Hoewel het onderwerp best pittig is hebben de makers het verhaal op passende wijze weten aan te vullen met humor. Hierdoor voelt de film geen moment beladen aan. De komische scènes en opmerkingen blijken wel overwogen, ze worden met een goede timing gebracht. Passend, zonder daarbij de dramatiek te niet te doen, maar het haalt wel net even het scherpe randje eraf. Dat kijkt wel zo ontspannen. Tel je daarbij de mooie dialogen tussen de hoofdpersonen, de originele scènes en combineer dit met een goede cast dan kun je niet anders concluderen dan dat deze film een aanrader is die iedere Nederlandse filmliefhebber gezien moet hebben.

Oude liefde draait dagelijks sinds 2 november in diverse bioscopen. Bekijk het! mocht bij de voorstelling op vrijdag 3 november in bioscoop Lanterenvenster te Rotterdam aanwezig zijn. Waar na afloop van de film regisseur Nicole van Kilsdonk en actrice Beppie Melissen kwamen voor een intieme Q & A die geleid werd door Maurice de Bruine, jurylid van Rotterdams Open Doek.*

Tijdens deze interessante Q & A vertelde Nicole van Kilsdonk onder andere dat ze graag een film wilde maken waarin humor en drama zorgen voor een goede balans. Met Oude Liefde is ze daar zeker in geslaagd. Beppie Melissen sprak onder meer over haar toneelervaringen en het verschil met film. Maar vooral vertelde ze veel over haar leuke samenwerking met de Belgische acteur Eugene Bervoets. Een bijzondere man met veel filmervaring en een die in België als acteur zeer populair is. De plezierige samenwerking tussen de twee hoofdrolspelers spat tijdens de film van het doek af. Het tweetal lijkt elkaars charisma te versterken en hun dialogen zijn dan ook ijzersterk.

*Rotterdams Open Doek is de plek voor de Rotterdamse korte film en vertoont elke maand shorts van talentvolle filmmakers die geselecteerd zijn door een vakkundige jury. Tijdens het festival kun je ieder jaar een vol programma verwachten met premièrefilms, seminars en speeddates.

Met dank aan: Septemberfilm & Lantarenvenster.

★★★★★

Titel: Oude Liefde
Uitgever: September Film
Cast:Cast: Beppie Melissen, Gene Bervoets, Hadewich Minis,
Halina Reijn, Eva van der Gucht, Carly Wijs,
Aus Greidanus Sr., Ali Ben Horsting
Regisseur: Nicole van Kilsdonk
Gezien bij: Bioscoop Lantarenvenster Rotterdam
Speelduur: 99 minuten
Taal: Nederlands
Verkrijgbaar vanaf: 14–03-2018
Dvd €10,99 – Reserveren
Genre: Drama
EAN: 8718836863752
Kijkwijzer: 12 jaar, Angst
Review: Sandra Hutchison
Datum review: 06-11-2017

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s