heaven-on-earthDit is het vervolg op de Zweedse film hit As It is In Heaven  en zien we de bewoners van het dorp Ljusåker weer terug na de dood van hun dirigent Daniel Daneus.
Het koor is nog altijd een hechte groep. Daarom wordt geaccepteerd dat pastoor Stig zichzelf vol gooit met drank, terwijl hij voor een lege kerk staat te preken. Maar als het hoofd van zijn bisdom hem uit zijn functie dreigt te zetten, roept Stig (Niklas Falk) de hulp in van zangeres Lena.

Lena treurt nog altijd om het verlies van haar geliefde Daniel, maar gaat moedig verder, al is het maar vanwege hun pasgeboren zoon Jakob. Vol passie stort ze zich op haar nieuwe taak als dirigent om zo met de hulp van een nieuw zangkoor de kerk weer vol te krijgen. In de hoop dat hemelse muziek verbindt en in het dorp voor een wonder zal zorgen.heaven

Recensie: De Zweedse productie Heaven on Earth is het vervolg van de succesvolle film As It is in Heaven. Om deze nieuwe film over de inwoners van het dorpje Ljusåker goed te kunnen volgen is het niet noodzakelijk dat je het eerste deel gezien hebt. De film is prima te volgen. De film begint vrolijk; zangeres Lena (Frida Hallgren) zit midden in een optreden en de Countrymuziek brengt direct een vrolijke noot. Helaas is dit van zeer korte duur. Lena is in verwachting van de inmiddels overleden dirigent Daniel Daneus. De zwangere Lena verliest tijdens haar succesvolle optreden vruchtwater en moet met spoed naar het ziekenhuis. De meeste dorpsbewoners hebben geen goed woord voor haar over en laten haar dan ook op een eigenaardige manier aan haar lot over. De stressvolle situatie waarin Lena zich bevindt komt bijzonder hysterisch over en de scène kijkt dan ook totaal niet ontspannen. Daarna wordt het niet veel beter. De hele film is een overkill aan emoties. Er wordt door de plaatselijk bewoners overdreven gelachen, gevloekt, gescholden en gemopperd op elkaar, tot aan het onaangename toe.

Een verademing is de komst van een aantrekkelijke jongeman, Axel (De Deense Jakob Oftebro, The Last King) een nieuwkomer in het dorp en het enige personage dat emotioneel gezien stabiel overkomt. Wanneer hij Lena ziet is het voor hem liefde op het eerste gezicht, Lena houdt echter de boot af. De labiele Lena stort zich volledig op het organiseren van een concert in de plaatselijke kerk. Langzaamaan blijkt echter dat de twee meer gemeen hebben dan Lena kon verwachten en groeit hun band zodanig dat het weleens helend zou kunnen werken voor beide.

De film valt door de extreme hysterie tegen, maar dat neemt niet weg dat het plot boeiend genoeg is om de film tot het einde toe te bekijken. Heaven on Earth laat zich het beste omschrijven als een drama over rouwverwerking, met de boodschap: blijf vooral in jezelf en de liefde geloven.

★★★Heaven

Trailer
Titel: Heaven on Earth
Vervolg op: As It is In Heaven
Acteurs: Frida Hallgren, Jakob Oftebro,
Maria Sid, Andre Sjoberg, Lennart Jahkal
Regie: Kay Pollak
Taal: Zweeds
Ondertiteling: Nederlands
Uitgever: September Film
Kijkwijzer: 9 jaar, angst, grof taalgebruik
Genre: Drama
Uitvoering: Dvd
Speelduur: 135 minuten
Audio: Dolbi Digital 5.1
EAN: 8718836862571
Review: Sandra Hutchison
Datum review: 17-11-2016
Verkrijgbaar vanaf: 17-11-2016
Prijs: €14,99
Bestellen

Advertenties