De ontsnapping Julia (Isa Hoes) heeft een goede baan, woont in een nieuwbouwhuis en heeft twee kinderen met de zorgzame Paul (Kees Boot). Maar in de keukenla liggen antidepressiva. Ze had zich haar leven zo anders voorgesteld toen ze jong was en erover fantaseerde met haar broertje Jimmy (Matthijs van de Sande Bakhuyzen). Hun tragische afscheid was twintig jaar geleden, maar knaagt nog altijd aan haar. Na een ruzie met Paul besluit Julia het roer radicaal om te gooien. Ze vertrekt – in de geest van Jimmy – naar de Portugese Algarve. Ze maakt nieuwe vrienden en meet zich een nieuw uiterlijk aan, maar gaandeweg ontdekt ze dat ontsnappen niet hetzelfde is als gelukkig worden. Als ze de mysterieuze gigolo Romeo (Edwin Jonker) leert kennen, komt Julia’s verleden dichterbij dan ooit.

 

 

Recensie: In De Ontsnapping zit Julia (Isa Hoes, All Stars, Chez Nous, Celblok H) er volledig doorheen, ze is getrouwd heeft twee kinderen, maar voelt zich volledig leeg. Ze heeft het overlijden van haar broer nooit goed kunnen verwerken en dat vreet aan haar. Isa besluit het roer om te gooien, ze leent een flinke smak geld van haar vadersbedrijf – waarvan zij de boekhouding doet – laat haar gezin achter en vertrekt naar Portugal (iets wat hoog op de bucketlist van haar broer stond). In Portugal komt ze bij toeval in contact met een man die een riante villa bezit, Julia besluit het optrekje te huren voor een tijdje. Dan ontmoet ze de aantrekkelijke gigolo Romeo Edwin Jonkers, Musical Sister act & Dreamgirls), hij lijkt onbereikbaar, maar Julia geeft zich niet snel gewonnen…….

Een heftige rol voor Isa Hoes, deze rol lijkt haar wel op het lijf geschreven, in een verrassende Nederlandse productie. De Ontsnapping begint wel wat ongeloofwaardig ( Julia krijgt wel heel gemakkelijk een villa tot haar beschikking en bijna iedereen die ze ontmoet blijkt de Nederlandse taal meester te zijn) maar als je als kritische kijker even geduld weet op te brengen dan wordt je beloont met een pakkend verhaal die hier en daar een glimlach op je mond zal toveren en je diep zal ontroeren. De Ontsnapping is een tragisch verhaal over rouwverwerking en wat voor langdurig effect dit op je leven kan hebben. Drama gemixt met zomerse beelden van de Algarve, sex en droge humor maakt De Ontsnapping tot een aangenaam geheel.

★★★

Trailer
Titel: De OntsnappingDe Ontsnapping
Uitgever: Dutch Filmworks
Acteurs: Isa Hoes, Edwin Jonker
Matthijs van de Sande Bakhuyzen
Regisseur: Ineke Houtman
Uitvoering: Dvd, 1 disk
Speelduur: 96 minuten
Taal originele versie: Nederlands
Audio: Dolbi Digital 5.1
Leeftijd: vanaf 12 jaar
Verkrijgbaar vanaf: 28 augustus 2015
Review: Sandra Hutchison
Genre: Drama
Boekverfilming: De Ontsnapping – Heleen van Royen

Dvd bestellen? klik hier

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s