Nature 3DDocumentaire over het Afrikaanse continent door de superieure makers van BBC Earth met Humberto Tan als verteller.

Na het succes van onder andere Earth en Oceans neemt Nature 3D de kijker mee op een 3D-reis over het Afrikaanse continent. Talkshowhost, natuurliefhebber en WNF-ambassadeur Humberto Tan neemt je mee op een verbluffende driedimensionale reis over het Afrikaanse continent. Het verbindende element is water. Van de rivieren die de levensaders zijn voor talloze diersoorten, en dus het perfecte jachtveld voor anderen, tot het leven in de oceanen dat afhankelijk is van het water dat hen omgeeft. Van de eeuwige sneeuw op ruige bergtoppen tot de regen die het ontelbare leven in de jungle in leven houdt. Scherper, mooier en indrukwekkender dan ooit tevoren.

Nature 3D is de eerste 3D film van de makers van BBC Earth. (Bron: Bol.com).

Trailer

 

 

In Nature 3D wordt de kijker op een spectaculaire wijze meegenomen naar Afrika. In een rap tempo volgen mooie beelden elkaar op. De film start met een 2D wolkenpartij en neemt je daarna mee naar Afrika met geweldige 3D beelden van kleine insecten (bosmieren) tot olifanten en van vurige vulkanen tot kille kou.

Evenals de vele mooie BBC series is de film Nature 3D meer dan de moeite van het kijken waard. Een overweldigend geheel, zeker bekeken in de 3D uitvoering waarbij sommige dieren ineens wel erg close up in beeld komen. De muziekkeuze en de geluidsfragmenten zijn een mooie aanvulling op de soms bijna schilderachtige taferelen van de Afrikaanse natuur, spectaculair gefilmd met behulp van drones en zogenoemde time lapse. BBC is eerder een ontspannende film dan een documentaire te noemen. Wat in dit geval als compliment bedoelt is. Even geen trage, slaapverwekkende informatie, maar een bonte verzameling indrukwekkende beelden, die in een vlot tempo voorbij komen. Hierdoor zal vermoedelijk ook een jong publiek langer gefascineerd blijven. Veel langer in vergelijking met de meeste documentaires waarbij veel jongeren (en waarschijnlijk een groot aantal ouderen even goed) toch vaak al snel het geeuwen niet kan onderdrukken en na het eerste kwartier al af dreigt te haken. De film toont het vele moois van een prachtige locatie: Afrika, genieten dus. Het commentaar van Humberto Tan – is ondanks zijn doorgaans aangename stem – bij deze film volledig overbodig, De beelden van Nature 3D spreken voor zich.

Titel:BBC Nature 3D
Uitgever: BBC Earth, Dutch Filmworks
Stem originele versie: Idris Elba
Stem Ned. versie: Humberto Tan
Regisseur: Neil Nightingale
Uitvoering: Blu-ray, 1 disk
Speelduur: 88 minuten
Taal: Engels, Nederlands
Ondertiteling: Nederlands
Audio: Dolby Digital 5.1
DTS 5.1
Leeftijd: vanaf zes jaar
Verkrijgbaar vanaf: 30- 10- 2015
Prijs: Dvd € 14,99 (2D) Blu-ray €16,99 (3D en 2D)
Genre: Documentaires > Natuur & Dierenleven
EAN: 8715664115725
Kijkwijzer: geweld
Review: Sandra Hutchison

Bestellen? Klik hier

Advertenties