Rendez-vous

Rendez – Vous, het succesvolle boek van schrijfster Esther Verhoef, is verfilmd met een Nederlandse sterrencast in de hoofrollen. Loes Haverkort ( Pak Van Mijn Hart ) en Mark van Eeuwen ( Kidnapping Freddy Heineken ) zijn te zien als het stel Simone en Eric, die samen met hun kinderen naar Frankrijk verhuizen.

Daarnaast is er een grote rol weggelegd voor Peter Paul Muller ( Gooische Vrouwen ) als aannemer. De Franse minnaar van Simone wordt gespeeld door het Franse talent Pierre Boulanger ( God Help the Girl ).

In Rendez-Vous gooit Simone (Loes Haverkort) het roer om. Ze erft een bouwvallig landhuis in Frankrijk en vertrekt om hiervan samen met haar man Eric (Mark van Eeuwen) en hun twee kinderen, een chambre d’hôtes te maken. Terwijl de hectiek van de verbouwing steeds groter wordt, vlucht Simone in een spannende affaire met één van de Franse bouwvakkers, de aantrekkelijke Michel (Pierre Boulanger). Eric gaat intussen helemaal op in de bouwplannen van aannemer Peter (Peter Paul Muller), maar niet alles in dat prachtige Frankrijk is wat het lijkt… De Franse droom ontaardt in een regelrechte nachtmerrie.

Trailer

 

 

 

Wanneer een Nederlands gezin naar Frankrijk verhuist, doen ze dit voornamelijk omdat ze willen onthaasten. In Frankrijk blijkt al snel dat er nog heel wat aan hun nieuwe woning moet gebeuren voordat ze werkelijk aan rust toe zullen komen. Wanneer de gluiperige aannemer Peter geld ruikt, dringt hij zich op aan het gezin. Hij weet via Eric – de vader van het gezin- veel extra geld uit de verbouwing te slaan. Geld dat Simone via een erfenis heeft gekregen. Eric heeft geen oog meer voor zijn vrouw Simone en haar ideeën. Wanneer de aantrekkelijke bouwvakker Michel haar wel de aandacht geeft waarnaar ze verlangt lijkt het verhaal compleet, maar in werkelijkheid begint het dan pas….

In Rendez-Vous komen romantiek en spanning samen in een aangename – en één van de betere – Nederlandstalige films. Verrassend om te zien hoe slim de opbouw in elkaar steekt. Geloofwaardige karakters en geen saaie langdradige dialogen tussen de personages, maar een intens voelbare spanning. De mooie Franse omgeving en de charmante rol van Pierre Boulanger zijn een traktatie, bezorgen de kijker aangename beelden.

Een verbluffend goede film van Nederlandse bodem.

Titel:Rendez-Vous
Uitgever: Millstreet Films
Acteurs: Loes Haverkort, Mark van Eeuwen,
Peter Paul Muller, Pierre Boulanger
Regisseur: Antoinette Beumer
Uitvoering: Dvd, 1 disk
Speelduur: 100 minuten
Taal: Nederlands & Frans gesproken
Ondertiteling: Engelse & Nederlandse ondertiteling,
ondertiteling voor doven en slechthorenden
Audio: Dolby Digital 2.0, Stereo
Dolby Digital 5.1
Leeftijd: vanaf 12 jaar
Verkrijgbaar vanaf: 05- 10- 2015
Prijs: Dvd €14,99  Blu-ray €16,99
Genre: Thrillers & Crime
EAN:8716051013907
Kijkwijzer: 12, Angst, Seks, Grof taalgebruik
Review: Sandra Hutchison

Over het boek:  In 2006 werd Rendez – vous genomineerd voor de NS Publieksprijs en in januari 2007 won Esther Verhoef als eerste Nederlandse auteur de Zilveren Vingerafdruk, de publieksprijs voor beste thriller. Rendez – vous ging al meer dan 325.000 keer over de toonbank en is o.a. vertaald in het Engels, Duits en Russisch.

Direct bestellen? Klik hier

 

Advertenties