Ex_MachinaEx_Machina, van schrijver/ regisseur Alex Garland (28 Days Later, Sunshine), laat een tijd zien in de niet al te verre toekomst waarin kunstmatige intelligentie echt tot leven komt. In het huis in de bergen van een begaafde internet miljardair doet een jonge man mee aan een experiment; het testen van kunstmatige intelligentie in het lichaam van een schitterende robot-vrouw. Het experiment wordt een psychologisch gevecht, een driehoeksverhouding, waarin loyaliteit wordt verscheurd tussen man en machine.

Trailer

 

 

Eerder te zien in:
Oscar Isaac: Inside Llewyn Davis
Domhnall Gleeson: o.a. About Time, Unbroken.

 

In Ex_Machina wint de jonge programmeur Caleb een loterij op zijn werk. De prijs? Een verblijf van een week in de villa/lab van zijn baas Nathan. Hij blijkt uitverkoren te zijn om een menselijk ogende robot, genaamd Ava (lees: Eva) te testen. Doormiddel van de zogenaamde Turingtest, wordt er bekeken of de ondervrager door heeft dat hij met een robot communiceert. De vraag is alleen wie test wie? De vrouwelijk ogende robot blijkt zeer intelligent en bespeelt de jongen met haar charme. Het geen Ava hem vertelt gecombineerd met de manipulerende houding van zijn aan alcoholverslaafde baas brengt Nathan sterk aan het twijfelen. Hij raakt volledig in verwarring en neemt uiteindelijk een drastische beslissing, met alle gevolgen van dien.

Ex_machina is een meesterlijke film, een intrigerende psychologische thriller. Een ogenschijnlijk eenvoudig verhaal gecombineerd met een knap staaltje acteerwerk en opvallend geloofwaardige special effects. De kijker krijgt weinig uitleg, beleeft het avontuur voornamelijk door de ogen van de jongen Caleb en laat je vervolgens in vertwijfeling achter.

Het bekijken zeker waard.

Titel: Ex_MachinaEx_Machina
Uitgever: Universal Pictures
Acteurs: Domhnall Gleeson (Caleb) ,Oscar Isaac (Nathan),
Alicia Vikander (Ava),Corey Johnson,Sonoya Mizuno & Claire Selby
Regisseur: Alex Garland
Uitvoering: Dvd, 1 disk
Speelduur: 103 minuten
Taal originele versie: Engels
Audio: Dolbi Digital 5.1
Leeftijd: vanaf 12 jaar
Verkrijgbaar vanaf: 23 september 2015
Review: Sandra Hutchison
Datum review: 23-09-2015
Genre: Drama/Psychologische thriller
EAN:5053083037055

Bestellen? Klik hier

Advertenties