Dying of the lightOoit was Lake een top agent van de CIA en spoorde hij aardig wat doelwitten op. Maar nu hij tekenen van dementie vertoont begint hij een risico te vormen voor zijn werkgever. Net als hij met pensioen wordt gestuurd, blijkt dat zijn grootste vijand Banir (Alexander Karim) nog in leven is. Zonder steun van de CIA maar met de hulp van zijn protégé Milton (Anton Yelchin) begint Lake aan zijn éénmansmissie. De jacht op de terrorist die hij koste wat kost wil uitschakelen voert hem door meerdere continenten in een race tegen de klok én tegen zijn eigen verstand.
Meer info over de film: Dutch Filmworks.

Bekijk ook de trailer

 

 

In Dying of the light krijgt de CIA agent Evan Lake na een succesvolle carrière zijn ontslag. Evan Lake heeft last van beginnende dementie en kan dit dan ook niet langer verborgen houden tijdens zijn werkuren. Zijn iets wat naïeve, maar zeer trouwe collega Milton heeft dit echter nog niet door en besluit Evan Lake te helpen bij zijn laatste missie: wraak nemen op diens aardsvijand Banir.

Dying of the light is een verrassende combinatie van misdaad, actie en drama, waarbij drama toch wel overheerst. Nicolas Cage bewijst wederom met deze film over een groot acteertalent te beschikken en weet zijn rol als beginnende dementerende dan ook zeer overtuigend neer te zetten. De tragedie waar een patiënt bij dementie door heen moet komt goed in beeld. Het plot mist helaas wel wat diepgang, Evan Lake weet zijn oude vijand ondanks zijn ziekteverschijnselen met veel gemak op te sporen en de twijfelachtige rol van zijn hulpje Milton laat hier en daar wat te wensen over. Toch is Dying of the light een goede film en zeker de moeite van het kijken waard. Voor kijkers die wel houden van wat meer drama – dan normaal te vinden in de doorsnee actiefilm – absoluut een aanrader.

Fijn tussendoortje voor iedere filmliefhebber en Nicolas Cage fans mogen deze film zeker niet overslaan!

Titel: Dying of the light
Uitgever: Dutch Filmworks
Acteurs: Nicolas Cage, Anton Yelchin, Alexander Karim, Irene Jacob
Regisseur: Paul Schrader
Uitvoering: Dvd, 1 disk
Speelduur: 94:00 minuten
Taal originele versie: Engels
Audio: Dolbi Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Leeftijd: vanaf 16 jaar
Verkrijgbaar vanaf: 24 juli 2015
Review: Sandra Hutchison
Genre: Thriller & Crime – Actie & Avontuur

Bestellen? klik hier

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s