Recensie Waanidee door Hannie van Grol: De hoofdpersoon in dit spannende verhaal is Victor Bronckhorst. Hij wordt door zijn opa de “uitverkorene” genoemd. Op elfjarige leeftijd verliest de jongen beide ouders en daarna wordt hij bij zijn opa en oma in huis genomen. Victor zelf vindt het heerlijk, hij voelt zich prima thuis bij zijn grootouders. Beter dan bij zijn ouders die zelden tijd voor hem hadden. De opvoeding is zeker liefdevol te noemen, maar ook duivels. Victor wordt als uitverkorene van opa gebrainwasht om de ideeën van zijn grootvader waar te maken. Opa is van grote invloed op zijn leven en zelfs na zijn dood blijft zijn invloed merkbaar.

Victor heeft een duivels plan beraamd om nog machtiger te worden dan hij al is en daarvoor roept hij de hulp in van drie andere mensen die hem moeten helpen zijn plan tot uitvoer te brengen. Omdat hij op de hoogte is van bepaalde zwakheden van deze mensen, chanteert hij deze personen mee te werken aan zijn geniale, maar duivelse plan.

Waanidee is een thriller met een ijzingwekkend onderwerp dat een toekomstbeeld schetst waarin we onderdrukt worden en onze privacy totaal verdwenen is. Als de verkeerde mensen aan de macht zouden komen, zou dit zomaar bewaarheid kunnen worden. Het boek leest makkelijk weg, je blijft er moeiteloos met je aandacht bij, geboeid, omdat je wilt weten hoe dit waanidee af zal lopen. Om geen spoilers weg te hoeven geven raad ik iedereen aan het boek zelf te gaan lezen.

★★★★
Titel: Waanidee
Leesfragment
Auteur: Karin Hazendonk
Uitgeverij: LetterRijn
Categorie: Crimezone, Misdaad
Uitvoering: paperback, E-book
Pagina’s: 332
ISBN13: 9789491875397
Verkrijgbaar sinds: Augustus 2017
Recensent: Hannie van Grol
Datum recensie: 22-07-2018
Prijs: € 17,50 ( E-book: € 5,99)
Bestellen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.