Als psychologe Wynona Post gevraagd wordt een forensisch psychologisch onderzoek te doen, pakt ze de kans met beide handen aan. Vreemd genoeg wil Anja Nooitgedacht, de verdachte in kwestie, niet meewerken, terwijl ze eerder een volledige bekentenis afgelegde. Wynona vertrouwt het niet. Ze gaat zelf op onderzoek uit en zet daarmee haar eigen leven op het spel…

Gastrecensie Wilma Hartman: Voor mij was dit het eerste boek dat ik las van Martine Kamphuis en het is me goed bevallen. Martine kamphuis werkt als psychiater en dat is duidelijk te merken in dit boek. In dit boek werkt Wynona Post aan een zaak om te bekijken of de vrouw die bekend heeft schuldig te zijn toerekeningsvatbaar is of niet. Zij heeft al snel het gevoel dat het niet helemaal klopt en raakt verstrikt in de zaak. Ik ga zeker niet te veel verklappen maar je ziet duidelijk een ontwikkeling in haar persoonlijk leven en de keuzes die ze maakt maar ook in het oordelen over andere mensen of het juist achterwege laten. Er zitten voldoende plotwendingen in, je wordt regelmatig op het verkeerde been gezet.
Ik ga toch eens kijken welke boeken ze eerder geschreven heeft om die ook eens te lezen.
De schrijfstijl is simpel, het is een boek om lekker rustig te lezen en je prima mee te vermaken.

 

Gastrecensie Hannie van Grol: Zondebok van Martine Kamphuis is het derde deel rond de psychologe Wynona Post, in het verhaal WP genoemd. Ze krijgt een opdracht om als forensisch psychologe een verslag te schrijven over Anja Nooitgedagt, een vrouw die bekend heeft als opvangouder misbruik te hebben gemaakt van de oppaskinderen. WP krijgt in het begin nauwelijks contact met haar, ze lijkt niet bereid informatie te geven. Met haar supervisor mevrouw Baruch bespreekt ze deze vrouw. Veel psychiatrische termen komen langs en van sommige persoonlijkheidsstoornissen wordt duidelijk uitgelegd wat er speelt en waarom mensen zich gedragen zoals ze zich gedragen. Via de familie van deze vrouw komt WP achter steeds meer familiegeheimen en wordt duidelijk wie uiteindelijk de “echte” zondebok is.

Het boek leest prettig weg en op het moment dat je denkt door te hebben wie de dader is, word je weer op een ander spoor gezet. En door al die verdenkingen blijft het boek spannend tot op het laatst en komt de echte dader uit onverwachte hoek.
Martine Kamphuis heeft een spannend vervolg geschreven op haar twee eerdere thrillers rond WP. Het is niet noodzakelijk die gelezen te hebben om dit verhaal te kunnen volgen, maar het is prettig voorkennis te hebben over de hoofdpersoonWP, ook omdat er een doorlopende lijn zit in de gebeurtenissen rond haarzelf.

Kortom, dit boek is echt een aanrader. Ik waardeer het met vijf sterren.

★★★/★★★★★
Titel: Zondebok
Leesfragment
Auteur: Martine Kamphuis
Uitgeverij: De Crime Compagnie
Categorie: Crime, thriller, detective
Pagina’s: 300
Uitvoering: paperback
ISBN13: 9789461092847
Verkrijgbaar vanaf: oktober 2017
Gastrecensie: Wilma Hartman
Datum gastrecensie: 02-12-2017
Gastrecensie: Hannie van Grol
Datum gastrecensie: 04-12-2017
Prijs: €15,-
Bestellen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.