Als de enige overlevende van een gezinsdrama tot het uiterste gaat om degenen van wie hij houdt te beschermen…

De niet erg geliefde moeder van Maud van Staveren raakt tijdens de jaarlijkse buurtbarbecue dodelijk gewond. Het heeft er alle schijn van dat iemand haar uit de weg wilde ruimen. Als niet veel later Mauds dochter iets gruwelijks overkomt op een nabijgelegen kasteel, verandert hun voortkabbelende leven in een kolkende rivier.

Wat doet het met je als je niemand in je directe omgeving nog kunt vertrouwen? En wat hebben de recente gebeurtenissen te maken met een dodelijk ongeval uit het verleden, waarbij de auto van een jong gezin te water raakte?

‘Beschermduivel’ is een intrigerende psychologische thriller over vertrouwen, bedreiging en begeerte.

Ronald van den Broek studeerde gezondheidswetenschappen en rechten en werkt als jurist. De boeken van Nicci French inspireerden hem tot het schrijven van thrillers. In 2014 debuteerde hij met ‘Varkensbloed in chocolade’. Nu verrast hij thrillerliefhebbers opnieuw met het ijzingwekkende ‘Beschermduivel’.

Recensie: Een peuter overleeft een dramatisch auto-ongeluk. De rest van het gezin komt om. Op latere leeftijd wordt de jongen nog steeds geteisterd door nachtmerries rondom dit ongeval. Door deze traumatische ervaring heeft hij psychisch een flinke klap opgelopen en wordt hij een gevaar voor zijn omgeving….

Beschermduivel is een van die thrillers die je als liefhebber van dit genre gelezen moet hebben. Het verhaal – dat zich overigens in Nederland afspeelt – zit zeer goed in elkaar. Het bevat een flink portie spanning, familiedrama, seks, intriges en een hoop fascinerende personages. De auteur Ronald van den Broek heeft ze stuk voor stuk de nodige diepgang gegeven en een aantal lopen met behoorlijk verontrustende gedachten rond. Hij weet de lezer hiermee op sluwe wijze, meerdere malen, op het verkeerde been te zetten.

Vanaf de eerste pagina is het verhaal direct ijzersterk. De gebeurtenissen volgens elkaar – hoe verder het boek vordert- in een steeds rapper tempo op. Daarnaast krijg je met regelmaat een intrigerende flashback voorgeschoteld, met daarin een flink portie psychologische spanning. Sommige beschreven situaties zijn eigenlijk te bizar voor woorden. Ronald van den Broek zoekt daarmee de grens op tussen horror en thriller. Hij komt hier echter verrassend goed mee weg, het spannende verhaal blijft krachtig overeind en verliest geen moment zijn geloofwaardigheid.

Om de spanningsboog wat veerkracht te geven beloont de auteur de lezer zo nu en dan op een half verborgen grap. Het toch vooral huiveringwekkende verhaal grijpt je onmiddellijk bij de keel en laat je niet meer los totdat je bij de laatste bladzijde bent gekomen. Hoewel, ook dan zal het boek nog een tijdje in je hoofd blijven spoken, je bent dus gewaarschuwd.

Deze recensie is onderdeel van de officiële blogtour van uitgeverij Palmslag.

De bloggers die mee doen aan de blogtour zijn:

Woensdag 8 maart – ThrillZone.nl
Donderdag 9 maart – In de boekenkast
Vrijdag 10 maart – Conniesboekkies
Zaterdag 11 maart – Thrillerlezers,
inclusief een winactie en interview met de auteur.
Zondag 12 maart – Boekboetiek.be

★★★★★
Titel: Beschermduivel
Auteur: Ronald van den Broek
Uitgeverij: Palmslag
ISBN13: 9789491773532
Categorie: Thriller
Pagina’s: 344
Uitvoering: paperback
Thema’s: verdrinking, moord, stalken, trauma,
seksueel-misbruik, Utrecht, Drenthe, meisje van Yde
Verschijningsdatum: oktober 2016
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 09-03-2017
Prijs: €18,95
Bestellen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.