IbizaMaggies leven is perfect. Succesvol ondernemer, moeder, echtgenoot, veertiger en nog altijd aantrekkelijk. Haar bruisende ontbijtketen is een doorslaand succes. Vestigingen in acht steden en ook nog eens genomineerd voor ondernemer van het jaar! Om bij te komen van alle hectiek geeft haar man Sam haar een vakantie naar Ibiza cadeau. Zonder kinderen, zonder man en vooral: zonder stress. Twee weken voor zichzelf, op yogaretreat bij haar jeugdvriendin Floor. Terug naar het spirituele eiland, waar ze als student de eerste houseparty’s meemaakte. Maar wat begint als een relaxte zonvakantie, eindigt plotseling in een ware nachtmerrie. Na een onverwachtse ontmoeting met haar ex en een mysterieuze verdwijning, toont het idyllische eiland zijn donkere kant. Of zijn het de geheimen van Maggie zelf die haar in gevaar brengen?

Kiki van Dijk (1968) is in Utrecht geboren en heeft na haar Leidse studie Internationale betrekkingen op verschillende plekken in de wereld gewoond. Nu schrijft ze aan haar reeks van eilandthrillers. eerder verscheen van haar hand het boek Zeevlam (bron: Xander Uitgevers B.V.)

 

Recensie: In het spannende boek Ibiza neemt de auteur Kiki van Dijk de lezer mee op een reis die – in ieder geval – Maggie, het hoofdpersonage uit het boek nog lang bij zal blijven. De mooie Maggie lijkt alles goed voor elkaar te hebben, ze runt een succesvolbedrijf en heeft een leuk gezin. Wanneer ze van haar lieve man een yogatrip naar Ibiza cadeau krijgt is ze hier in eerste instantie helemaal niet zo blij mee, ze heeft veel herinneringen aan dit zonovergoten eiland, mooie maar ook nare en ze wil hier eigenlijk niet meer mee geconfronteerd worden. Maggie wil echter niet ondankbaar overkomen en besluit toch te gaan. Op Ibiza ontmoet ze een hoop oude bekenden en snapt ze eigenlijk niet dat ze deze reis niet veel eerder heeft gemaakt. Van de yogalessen komt weinig, haar vriendin Floor sleept haar mee van het ene bruisende feest naar het andere. Wanneer er op onheilspellende wijze een jonge vrouw verdwijnt lijkt er nog maar bar weinig van een ontspannen vakantie terecht te komen. Dan loopt ze tot overmaat van ramp haar ex tegen het lijf…..

In de zomerse thriller Ibiza is er ruimte gemaakt voor een heerlijke combinatie van romantiek, misdaad en spanning. Laat je door de auteur Kiki van Dijk meevoeren op een reis naar het mooie Ibiza en denk mee in de zoektocht naar de dader die achter de mysterieuze verdwijning zit. Het boek leest vlot, als een vakantieroman met hier en daar een originele spannende wending. Leuke karakteristieke personages zorgen dat het verhaal pakt en dat je als lezer bijna niet kunt wachten tot de ontknoping. Om vervolgens te concluderen dat het toch jammer is dat het boek zo snel tot een einde kwam.

Ideaal vakantieleesvoer. Mee in de koffer!

★★★

Titel: Ibiza
Auteur: Kiki van Dijk
Uitgeverij: Xander Uitgevers B.V.
ISBN13: 9789401605106
Categorie: Thriller
Pagina’s: 280
Uitvoering: paperback
Verschijningsdatum: mei 2016
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 17-06-2016
Prijs: €15,-
Bestellen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.