Het isolementIn ‘Het isolement’ van Chantal van Mierlo raakt Razvan na een avond uit in Amsterdam geobsedeerd door Coco. Hij heeft na een moeilijke jeugd zijn weg gevonden in de internetcriminaliteit en gebruikt zijn kennis van cybercrime om haar te isoleren. Hij plundert Coco’s bankrekening, hackt haar webcam en haar social media en zet haar hele leven op zijn kop. Door toedoen van deze catfish raakt ze steeds verder in de problemen, en ze wordt opgevangen door een vriend. Samen proberen ze de identiteit van haar online stalker te onthullen. Maar kan ze haar vriend vertrouwen?

Het isolement van Chantal van Mierlo leest als een spannende film. De twee vertellers zetten je constant op het verkeerde been. ‘Het isolement’ is Chantal van Mierlo’s tweede thriller, eerder verscheen De nummers.

 

 

Recensie: Coco een mooie jonge vrouw, voelt zich na het overlijden van haar moeder verantwoordelijk voor haar gehandicapte broertje. Ze zoekt hem zoveel mogelijk op in het verpleeghuis waar hij verblijft. Om de zorgen rondom haar broertje zo nu en dan los te kunnen laten en haar niet verwerkte verleden te vergeten gaat ze met regelmaat uit met een stel vriendinnen. Daar merkt Razvan haar al snel op. Hij heeft geen fijne start gehad in zijn leven en daardoor flinke psychosociale problemen. Hij raakt geobsedeerd door Coco en gebruikt zijn hacktalent om haar voor zich te winnen. Alleen loopt het allemaal niet zo soepel als gepland.

De spannende thriller Het isolement is door Chantal van Mierlo beeldend geschreven. De hoofdstukken zijn zo ingedeeld dat je als lezer eerst meekijkt over de schouder van de verleidelijke Coco en het volgende hoofdstuk de wereld beleeft door de ogen van de verknipte Razvan, en zo verder. De twee personages worden flink uitgediept en voor je het beseft leef je met hen beide vrij intens mee. Dit in combinatie met het actuele onderwerp hacken – dat als een rode draad door het boek heen loopt – maken Het Isolement tot een pakkend verhaal. Als lezer bekruipt je waarschijnlijk al snel het gevoel dat dit ook jou kan overkomen, wat het boek extra lading geeft. Het boeiende verhaal is dan ook van het begin tot het eind spannend te noemen, fascineert en leest zeer gemakkelijk weg. Aanrader voor liefhebbers van spannende boeken.

★★★★

Titel: Het isolement
Auteur: Chantal van Mierlo
Uitgeverij: Ambo|Anthos
ISBN13: 9789026334139
Categorie: Misdaad, Thrillers
Pagina’s: 288
Uitvoering: paperback
Verschijningsdatum: 26-05-2016
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 31-05-2016
Prijs: €19,99
Bestellen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.