Het gelukkigste meisje ter wereldNa haar traumatiserende tienerjaren op de prestigieuze Bradley School bouwt Ani FaNelli zorgvuldig een nieuwe identiteit op. Met haar glamoureuze baan, goedgevulde kleerkast en succesvolle verloofde lacht het leven haar toe. Maar Ani heeft een geheim. Duistere kwelgeesten uit het verleden bedreigen haar wanhopig gecreëerde illusie van perfectie. In een razend tempo en vol onverwachte wendingen beschrijft ‘Het gelukkigste meisje ter wereld’ de ondraaglijke druk waarmee veel succesvolle vrouwen moeten zien om te gaan. Achter de scherpe randjes en moordende ambitie van de heldin gaat een schokkende waarheid schuil, maar ook een hart dat groter is dan het op het eerste gezicht lijkt. Moet Ani de stilte doorbreken om zich van haar trauma’s te bevrijden? Ook als dat betekent dat ze daarmee alles waarvoor ze geknokt heeft op het spel zet?

“‘Het gelukkigste meisje ter wereld’ is het soort boek dat je bij de keel grijpt en niet meer loslaat.” – Reese Witherspoon

Jessica Knoll verhuisde naar New York in de hoop een carrière te kunnen opbouwen als schrijfster. Uiteindelijk zou ze pas jaren later, als succesvolle redacteur voor Cosmopolitan en SELF, haar debuut uitbrengen. Sindsdien leeft ze van en voor haar pen.

Recensie: Na een traumatiserende ervaring in haar jeugd op de Bradley school neemt Ani FaNelli een drastisch besluit en gooit haar leven volledig om. Ze neemt een nieuwe naam, gaat wonen in New York en besluit zich volledig te storen op het streven naar een succesvolle carrière en een fantastisch privéleven. Ze lijkt hierin volledig geslaagd te zijn. Ze is nu volwassen, heeft een goedbetaalde droombaan, dure tassen, hippe vrienden, een uitpuilende garderobekast en een rijke verloofde. Wanneer ze gevraagd wordt voor een documentaire over een drama dat zich langgeleden op haar school afspeelde wordt het haar al snel duidelijk dat je niet kunt weglopen voor je verleden….

Het gelukkigste meisje ter wereld vertelt het tragische verhaal van een getraumatiseerde vrouw. De schrijfstijl komt hier en daar wat rommelig over en de auteur Jessica Knoll springt regelmatig terug van het heden naar het verleden. Het boek leest daardoor vooral in het eerste gedeelte moeizaam. De verbanden tussen heden en verleden zijn dan nog niet volledig duidelijk en het is wat lastig om affiniteit te voelen voor de arrogante jonge vrouw die er een iets wat eigenaardige gedachtegang op na lijkt te houden. Naarmate je als lezer verder in het verhaal komt vallen de dingen op hun plek en begin je door te krijgen waar haar gedachtekronkels en arrogantie vandaan komen. Dan blijkt Het gelukkigste meisje ter wereld plots een spannend en ontroerend boek dat zich niet gemakkelijk laat wegleggen. Ontroerend, zeker wanneer je in je achterhoofd houdt dat er een autobiografische link is tussen het leven van de auteur en de traumatische gebeurtenissen die de hoofdpersonage Ani Fanelli in het boek beleefd. Zo werd Jessica Knoll – net als haar personage in het boek – zelf ook op jonge leeftijd slachtoffer van een brute groepsverkrachting tijdens een uit de hand gelopen studentenfeest.

Dit debuut is wat de schrijfstijl betreft ongetwijfeld niet het beste boek van 2016, maar wanneer je als lezer even de tijd neemt om jezelf door het eerste gedeelte heen te worstelen kom je vermoedelijk uiteindelijk tot dezelfde conclusie: dit is een pakkend verhaal, een boek dat je raakt, één die nog wel even in je gedachten zal blijven ronddwalen en het verdient om gelezen te worden.

Deze recensie is onderdeel van de officiële blogtour rondom Het gelukkigte meisje ter wereld. Zie ook http://www.gelukkigstemeisje.nl/

★★★★

Titel: Het gelukkigste meisje ter wereld
Originele titel: Luckiest girl alive
Auteur: Jessica Knoll
Uitgever: Manteau
ISBN13: 9789022332481
Categorie: Misdaad/Thrillers/Drama
Pagina’s: 376
Uitvoering: paperback
Thema: trauma, eetproblemen, pesten, jezelf zijn, verkrachting
Verschijningsdatum: 19-04-2016
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 29-04-2016
Prijs: €19,99
Bestellen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.