De weg van het waterDe weg van het water
De gescheiden veertiger Floor Postma is bewindvoerder van haar jongere zusje Bente, een voormalig fotomodel en vrouw van de wereld, die in een verpleeghuis is opgenomen. Op een dag ontvangt Floor een dagvaarding waarin haar zusje wordt gesommeerd twee ton te betalen aan een onbekende, die zich beroept op een schuldbekentenis. Ze vermoedt dat de handtekening onder de schuldbekentenis vervalst is en negeert de dagvaarding. Maar als blijkt dat haar zus slachtoffer is van een oplichter, moet de flegmatieke Floor, aangespoord door haar dochter, wel in actie komen. De weg van het water is een intelligent en adembenemend verhaal over een vrouw die uit alle macht in het nu wil leven, maar gedwongen wordt om juist het verleden en de toekomst onder ogen te zien.

Trudi Rijks (1955) is cum laude afgestudeerd in wijsgerige en historische pedagogiek. Ze werkt als gedragswetenschapper in het onderwijs en is expert op het gebied van hulpverlening waarbij loyaliteit in familieverband centraal staat. Haar psychologische en relationele kennis komt terug in haar thrillerdebuut De weg van het water. (Bron: Boekerij).

 

 

Haar hele leven heeft Floor in de schaduw geleefd van haar aantrekkelijke en succesvolle zusje Bente. Zij leek alles goed voor elkaar te hebben, een mooie sympathieke man, meerdere huizen, veel geld en ze was een zeer gewaardeerd fotomodel. Terwijl de onzekere Floor voor hun ouders zorgde, leek Bente volop in het leven te staan. Floor, nu lichtelijk overspannen probeert houvast in het hier en nu te vinden en duikt daarvoor in de spiritualiteit. Echter wanneer ze net weer een beetje haar draai heeft gevonden en weer is begonnen met werken komt Feenstra, een ranzige oplichter hun leven binnen wandelen…

De weg van het water is een spannende roman over veerkracht, kwetsbaarheid, familiebanden en oplichting. Trudi Rijks gunt de lezer een kijkje in de moeizame relatie tussen een moeder en dochter, de verwarde belevingswereld van een jonge Korsakov patiënte en de hersenspinsels van een amateuristische oplichter. Zo wordt het verhaal van diverse kanten belicht. Vooral de belevingswereld van de verwarde Bente, die zo nu en dan en helder moment beleeft wordt mooi in beeld gebracht. Het aantrekkelijke aan dit verhaal is dat de personages vanuit meerdere hoeken worden belicht, zo is de misdadiger Feenstra behoorlijk egocentrisch, maar weet hij zo nu en dan toch de lezer te verrassen met de keuzes die hij maakt. Kim de dochter van Floor komt weliswaar onverschillig over, maar blijkt toch een goed hart te hebben en Floor heeft veel meer vechtlust in zich dan ze voor mogelijk hield.

De weg van het water is vooral een pakkend verhaal gebaseerd op ware gebeurtenissen met realistische personages zonder al te veel opsmuk.

 

Titel: De weg van het water
Auteur: Trudi Rijks
Uitgeverij: Meulenhoff Boekerij
ISBN13: 9789022575826
Categorie: Roman, Thriller
Uitvoering: paperback
Prijs: €15,00
Pagina’s: 287
Verschijningsdatum: 13-01 2016
Trefwoorden: oplichting, alcoholisme, Korsakov, misdaad, oplichting
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie:13-01-2016

Met dank aan Hebban en Meulenhoff Boekerij voor het leesexemplaar behorende bij de actie: #Buzzboek2 Challenge 2016

Direct bestellen? Klik hier

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.