De vrouw die niet zwijgen wildeLevensmiddelenproducent Filoux komt door dalende omzet in een neerwaartse
spiraal terecht. Maar gelukkig, er dient zich een vers succes aan in de vorm van Luvarine, een nieuw type margarine dat ook bij hoge temperaturen compact en smeerbaar blijft . Een gouden greep: in tropische landen denkt Filoux een gewillige markt aan te boren. Het pad naar de miljoenen wordt met een Unescosubsidie geëffend.
Maar laboratoriummedewerkster Donna komt een fatale bijwerking op het spoor. Zij slaat alarm. Dan slaan er binnen en buiten het bedrijf krachten toe die haar de mond willen snoeren. En dat gebeurt meedogenloos. Donna weigert toe te geven. Ze komt in een maalstroom van gebeurtenissen terecht en moet vrezen voor haar leven.

 

 

Gastrecensie: De schrijver heeft een lekker vlot tempo gebracht in de verhaallijn. De personages die voorbijkomen, worden goed neergezet en hebben ook allemaal een duidelijke rol in het verhaal. Er zijn geen losse eindjes, aan alles is gedacht en het verhaal is goed uitgewerkt. Tevens is het verhaal beeldend goed omschreven zodat je een prima visueel idee hebt bij elke setting waarin de hoofdpersonages zich bevinden. Leuk is dat een groot gedeelte van het verhaal zich afspeelt in Rotterdam.

Het verhaal start met Bella die op haar werk op iets verdachts stuit. Ze trekt aan de bel om dit bij hogere hand te melden, maar ze komt vrijwel meteen in een soort achtbaan terecht van emoties en spanning. Haar melding heeft het averechtse effect van wat ze wilde bereiken. Bella start iets naïef in dit verhaal, maar ze moet zich snel goed verweren en stevig in haar schoenen staan om alles wat haar overkomt te verwerken en in het juiste daglicht te plaatsen.

Naast deze verhaallijn maak je ook kennis met Felix; Een man die een beetje vast zat in zijn leven, maar recent de stoute schoenen heeft aangetrokken om dit te veranderen. Hij is toe aan een nieuwe start. Hij heeft net zijn relatie verbroken en hij maakt plannen om te verhuizen. Op dat punt overlijdt zijn moeder en treft hij in de spulletjes in haar flatje een vreemd kaartje aan wat zijn aandacht trekt. Hij heeft een leuke baan in Brussel als vertaler, maar zijn naaste collega overkomt iets raars en door alle toestanden tegelijk, besluit hij even vakantie op te nemen om alles op een rijtje te zetten. Iets later in het verhaal kruist het pad van Bella dat van Felix en gaan ze samen strijdvaardig aan de slag met alle verdachte omstandigheden die het boek tot een spannend geheel maken.

Het leest als een trein, de spanning is goed opgebouwd en ik heb van dit verhaal genoten.

Sommige boeken vind ik alleen geschikt voor de vrouwelijke lezers omdat de verhaallijn zo loopt, maar dit boek is ook voor de mannelijke lezers een aanrader.

Titel: De vrouw die niet zwijgen wilde
Auteur: John Brosens
Uitgever boek: Mira Loves Books
ISBN13: 9789492343031
Categorie: Misdaad – Thrillers
Pagina’s: 350
Uitvoering: paperback
Verschijningsdatum: 1 april 2016
Recensie: Petra Pieper
Datum recensie: 21-04-2016
Prijs luisterboek: €22,50
Bestellen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.