Blake CrouchBlake Crouch werd geboren in het Noord-Carolina Piemonte in 1978. Hij studeerde Engels en Creative Writing aan de University of North Carolina in Chapel Hill. Binnen vijf jaar na afstuderen publiceerde hij zijn eerste twee romans. Met Wayward Pines – Verloren maakt hij een grote stap richting bekendheid bij het grote publiek en is hij genomineerd voor de International Thriller Award 2013. Van de Wayward Pines-serie wordt door M. Night Shyamalan, regisseur van onder meer The Sixth Sense, een tv-serie gemaakt, met Matt Dillon in de hoofdrol. Momenteel woont Blake in Durango, Colorado. (Bron: blakecrouch.com)

Wayward Pines – VerlorenVerloren

Dit eerste deel in de Wayward Pines-serie is een genre-overschrijdende achtbaan die spanning, horror, sciencefiction en een dystopische nachtmerrie tot een niet neer te leggen pageturner vermengt.

Filmische en beklemmende thriller in de sfeer van Twin Peaks, Lost en Shutter Island.

Secret Service-agent Ethan Burke komt aan in Wayward Pines (Idaho) met een duidelijke missie: hij moet twee verdwenen collega-agenten zien te vinden die tien dagen daarvoor in het idyllische dorpje zijn verdwenen. Maar als hij nog maar net in het dorp is, raakt hij betrokken bij een ernstig verkeersongeluk. Hij komt in een ziekenhuis terecht, zonder identiteitsbewijs, zonder mobiele telefoon, zonder portemonnee. De medische staf is alleraardigst, maar… er klopt iets niet.

Naarmate de dagen verstrijken, levert de zoektocht naar de verdwijning van zijn collega’s meer vragen dan antwoorden. Waarom kan hij zijn vrouw en zoon in de buitenwereld niet bereiken? Waarom gelooft niemand dat hij is wie hij zegt dat hij is? En waar dient het onder hoogspanning staande hek dat om het dorp staat voor? Is het bedoeld om de bewoners erbinnen te houden?Of om iets buiten te houden?

Hoe dichter hij bij de waarheid komt, hoe verder hij verwijderd raakt van de wereld die hij kende, van die man die hij dacht dat hij was. Op een gegeven moment moet hij een angstaanjagend feit onder ogen zien: hij zal Wayward Pines misschien wel nooit kunnen verlaten…

In Verloren draait alles om het idealistische dorpje Wayward Pines. Een dorpje midden in de natuur omringt door hoge bergtoppen en vriendelijke bewoners. Een idealistische plek? Ethan komt er met een missie en is niet van plan om zich af te laten leiden, hij is op zoek naar twee verdwenen collega’s. Al voor hij het dorp kan bereiken krijgt hij een ernstig ongeluk en komt hij terecht in het ziekenhuis van het dorpje. Het lijkt er op dat hij hier de enige patiënt is, er staan computers uit de jaren 80, oude telefoons, zelfs het uniform van de zuster in het ziekenhuis is een klassieker. Ook zijn intuïtie zegt hem dat er iets niet klopt. Hij ontslaat zich zelf dan ook uit het ziekenhuis. Hij heeft geen geld en geen telefoon, alles is hem afgenomen. Vanuit het politie bureau mag hij bellen, maar hij krijgt zijn vrouw en zoon niet te pakken. Wanneer hij het dorp probeert te verlaten komt hij er al snel achter dat de bewoners van dit dorp hem niet zo maar zullen laten gaan….

Verloren in een spectaculaire thriller met verrassende wendingen en een steengoed verhaal. Wanneer je van plan bent dit boek te gaan lezen zorg dan dat je niet gestoord kunt worden, want eenmaal begonnen zul je niet meer in staat zijn het boek weg te leggen, voordat je de laatste bladzijde hebt verslonden. Vervolgens baal je daarna waarschijnlijk verschrikkelijk omdat het boek uit is. Opnieuw beginnen? Dat is zeker een optie! Gelukkig is deze thriller pas het eerste deel van een serie boeken waarvan deel 2 en deel 3 al verkrijgbaar zijn en er komt een Wayward Pines tv –serie.

Auteur: Blake Crouch2dehands
Uitgever: Karakter uitgevers
ISBN 978 90 4520 781 0
Pagina’s: 328
Uitvoering: Paperback
Prijs: €17,95
Verkrijgbaar bij diverse boekhandels o.a. bij: Bruna
Recensie: Sandra Hutchison
Plaatsing: 18-07-2013

Lees ook:

imagesEZ7P44S7 1956

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.