VerbetenVerbeten
Welkom in Wayward Pines, een dorpje met 461 inwoners. Idyllisch gelegen in een vallei en omgeven door schilderachtige bergpartijen waan je je haast in een modern paradijs… ware het niet dat het dorp door een onder stroom staand hek met daarop prikkeldraad is omgeven, dat scherpschutters het 24 uur per dag in de gaten houden en er in het hele dorp verborgen camera’s hangen die elk woord en elke beweging registreren.
De inwoners weten geen van allen hoe ze er terecht zijn gekomen. Hun wordt verteld waar ze komen te wonen, waar ze komen te werken en met wie ze moeten trouwen. Sommigen denken dat ze dood zijn. Anderen denken dat ze onderdeel zijn van een bizar experiment. En iedereen droomt er stiekem van om te vluchten, maar degenen die het proberen komen voor een angstaanjagende verrassing te staan.
Ethan Burke heeft de wereld achter de afscherming gezien. Hij is de sheriff en de enige die de waarheid kent – Wayward Pines is niet zomaar een dorp. En wat er zich aan de andere kant bevindt, is een nachtmerrie die ieders voorstellingen te boven gaat.

In het eerste deel van de Wayward Pines serie kwam Ethan in het gelijknamige, idealistisch ogende dorpje terecht. Hij wist intuïtief dat er iets niet klopte en vertrouwde niemand in het dorp. Zijn intuïtie kreeg gelijk, alles in het dorp bleek nep. Ethan deed er dan ook alles aan om te ontsnappen. Meerdere voor hem hadden een poging gewaagt, maar wat nog niemand voor hem gelukt was, hij kwam levend over het hek. Als een ware Rambo doorstond hij alle gevaren. Helaas bleek het er achter de hekken van Wayward Pines nog bizarder aan toe te gaan en kwam hij uiteindelijk terecht bij de oprichter van het dorp. Deze gaf hem geen andere keus dan met hem mee terug te gaan naar het schijndorp.

In deel 2 wordt Ethan herenigt met zij gezin en krijgt hij een baan aangeboden die hij onmogelijk kan weigeren, de baan van sheriff. Hij heeft zijn gezin terug, hoeft niet meer te vluchten en heeft gratis kost en inwoning. Toch kan hij zo niet leven, het feit dat hij als enige weet wat er zich buiten de hekken afspeelt knaagt aan zijn geweten. Dan neemt Ethan en drastisch besluit………

Deel 1 van deze spannende serie vroeg gewoon om meer, hooggespannen verwachtingen voor het tweede deel! Gelukkig worden die in deel 2 dubbel en dwars overtroffen. Een deel 2 van een driedelige serie is vaak wat lastig: Je moet in de meeste gevallen deel 1 gelezen hebben wil je er wat van begrijpen en er komt nog een derde deel dus je weet van te voren dat er (nog) geen einde aan het verhaal in zicht is. Verbeten zou je echter prima kunnen lezen zonder deel 1 te hebben gelezen, maar waarom zou je? Deel 1 is een ware pageturner en deel 2 leest minstens net zo gemakkelijk weg.

De serie heeft wel wat weg van tv series zoals Under the dome. Ook in dit verhaal zitten mensen om bijna onverklaarbare redenen vast in een dorp en moeten ze gezamenlijk roeien met de riemen die ze hebben. Wat deze thriller vooral interessant maakt is de combinatie van de verschillende genres. Zo zorgen de “monsters” achter het hek bijvoorbeeld voor horrorachtige situaties en de inwoners van het dorpje zorgen voor de psychologische wendingen. Verbeten is van begin tot het eind spannend en leest heerlijk gemakkelijk weg. Nu op naar deel 3.

Verbeten, spanning die je niet loslaat!

Lees ook de recensie van deel 1 Verloren.

Auteur: Blake Crouch
Uitgever: Karakter uitgevers
ISBN:997 89 0452 059 3
Categorie: Thrillers
Pagina’s:320
Uitvoering: Paperback
Prijs: €17,95
Verschijningsdatum: 27 januari 2014
Verkrijgbaar bij: Bol.com en uitgever
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 03-11-2014

Meer van de auteur:

Verloren 1956

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.