Route du soleilRoute du soleil Het leven van intercedente Marit, een alleenstaande moeder van twee jonge kinderen, bestaat geheel uit hard werken en het vervullen van zorgtaken, tot verdriet van haar beste vriendin Fiona. Zij is een onbezorgde single die vaak uitgaat en daarbij veel mannen ontmoet. Wanneer Marits ex het weer eens laat afweten als vader, kan Fiona het niet langer aanzien: ze boekt voor haarzelf en Marit een campingplaats aan het Lac de Serre-Ponçon, een idyllisch gelegen stuwmeer in Zuid-Frankrijk. Het is hoogzomer en de dames rijden vrolijk gestemd de zon tegemoet in Marits oude stationwagen. Onderweg nemen ze de charmante lifter Brian mee. Al gauw blijkt hun nieuwe reismaatje onvoorspelbaar gedrag te vertonen. Fiona vertrouwt het niet en wil hem het liefst midden in Frankrijk uit de auto zetten, maar Marit valt voor zijn charmes. En dat was precies zijn bedoeling…

De boeken van Suzanne Vermeer zijn populair en worden dan ook veel gelezen. Na ieder boek dat uitkomt worden de verwachtingen van de lezers hoger en hoger. Dat met deze steeds hoger wordende verwachtingen hier niet altijd meer aan voldaan kan worden blijkt uit de negatieve recensies die dit boek heeft ontvangen. Toch als je open minded dit boek ingaat, alle gelezen boeken van Suzanne Vermeer even vergeet, dan is dit verhaal zo slecht nog niet.

Route du soleil gaat over twee vriendinnen met beide een heel ander leven. Marit is een wat preutse, alleenstaande moeder van twee kleine kinderen en haar vriendin Fiona is een mannen verslindende single. Ondanks hun verschillen worden ze de beste vriendinnen en om Marit uit haar dagelijkse sleur te halen gaan de dames, zonder kinderen, op vakantie naar Frankrijk met het plan om daar even flink de bloemetjes buiten te gaan zetten. Marit valt voor de aantrekkelijke lifter Brian. Fiona vertrouwt hem niet, maar Marit kiest in haar naïviteit er toch voor om telkens weer in de zielige verhalen van Brian te trappen. Brian zorgt al snel voor de nodige problemen, die van kwaad tot erger worden. Wanneer je tijdens het lezen denkt het einde al aan te zien komen kan je nog voor verrassingen komen te staan.

Route du soleil leest als een luchtige roman waarbij continu de spanning als een donderwolk boven je hoofd hangt.

Paul GoekenAuteur: Suzanne Vermeer is het pseudoniem van de in juni 2011 overleden auteur Paul Goeken. In 2002 debuteerde hij met zijn eerste thriller onder zijn eigen naam. Na vier titels ontstond het idee om daarnaast andere boeken onder pseudoniem uit te brengen. All-inclusive (2006) was het eerste boek op naam van Suzanne Vermeer en werd meteen een bestseller. Ook voor de volgende boeken waren de reisbranche en het toerisme het uitgangspunt en inmiddels is dat het unieke handelsmerk geworden voor deze ijzersterke vakantiethrillers. Alle titels ( All inclusive, De vlucht, Zomertijd, Cruise, Après-ski, De suite, Zwarte piste, Bella Italia en Noorderlicht) zijn in de bestsellerlijst verschenen. Cruise werd in 2010 genomineerd voor de NS Publieksprijs, Noorderlicht in 2012.
In de zomer van 2012 verscheen Bon Bini Beach, gebaseerd op een idee van Paul Goeken. Ook in 2013 zijn er weer twee boeken van Suzanne Vermeer verschenen: Het chalet en Route du Soleil. In totaal zijn er al meer dan een miljoen exemplaren van haar boeken verkocht. (Bron: A.W. Bruna)

Uitgever: A.W. Bruna
Uitvoering: paperback
Pagina’s: 311
ISBN: 978 94 005 0255 0
Categorie: Thrillers
Prijs: €17,50 €9,95
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 06-09-2013
Bestellen? Klik hier

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.