Red jezelfPatrick probeert zijn leven weer op de rit te krijgen nadat zijn vader in de gevangenis is beland voor het veroorzaken van een ongeluk.
Patricks baantje bij de buurtwinkel biedt hem weinig uitzicht en thuis heeft de vriendin van zijn broer hun vriendschap verheven tot een nieuwe vorm van ongemak.
Daarbij wordt hij gestalkt door Layla, die een vriendschap van hem eist om redenen die hij niet doorziet.

Ondanks zijn pogingen zijn normale leven van voor het ongeluk op te pakken, zinkt Patrick steeds dieper weg in de donkere realiteit

 

 

De altijd dronken vader van de broers Patrick en Mike komt na een heftig ongeluk, waarbij hij een kind heeft doodgereden, in de gevangenis terecht. Daarna worden de twee broers door iedereen in hun omgeving met de nek aangekeken worden. Terwijl zij hun leven weer op de rails proberen te krijgen, vechten ook Layla en haar zusje Verna voor hun plekje in de maatschappij, de zussen worden hierbij ernstig gehinderd door hun zwaar gelovige ouders. Layla zoekt steun en liefde bij Patrick, maar deze weet zich geen houding te geven tegenover de – op een vreemde manier – aantrekkelijke, maar nog veel te jonge Layla, daarbij komt dat Patrick zijn hart al heeft verloren aan een ander……
In de thriller Red jezelf maak je als lezer kennis met diverse jongeren en hun gecompliceerde levens. Ze worstelen met zichzelf, hun ouders, religie, heftige pesterijen op school en elkaar. In Red jezelf worden alle personages vlijmscherp neergezet. Ieder karakter heeft een intense diepgang, met als gevolg dat het even duurt voordat het verhaal werkelijk op gang komt. Dit trage verloop blijkt echter goed doordacht en is slim vormgegeven. Tergend langzaam vloeien de verschillende levensverhalen in elkaar, de hoofdpersonages ontmoeten elkaar gaandeweg. De auteur Kelly Braffet weet onverwachts maar genadeloos tot je door te dringen en voor je het beseft lijkt het wel of je zelf in de huid van de personages bent gekropen.

Red jezelf vraagt om geduldige lezers die hiervoor uiteindelijk beloont worden met een goed plot. Red jezelf is vooral een huiveringwekkend, droevig verhaal wat je genadeloos te grazen neemt. Een indrukwekkend boek dat je na het gelezen te hebben moeilijk loslaat.

Titel: Red jezelf2dehands
Oorspronkelijke titel: Save yourself
Auteur: Kelly Braffet
Vertaling: Ruud van de Plassche
Uitgeverij: The House of Books
ISBN13: 9789044346251
Categorie: Thrillers
Uitvoering: Paperback
Prijs: €19,99
Pagina’s: 384
Verschijningsdatum: 15-04- 2015
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie:06-10-2015

Boek bestellen? Klik hier

#Boektober

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.