9789026137020-nikki-l-LQ-fNieuw Nederlands thrillertalent Tim Notten schreef met Nikki een pageturner over de fascinerende hacker Nikki.

Het gaat goed met Simon. Samen met zijn vriendin Laura heeft hij een kapitale villa gekocht en zijn ICT-bedrijf floreert. Dan belandt hij na een uit de hand gelopen feestje in bed met zijn veel jongere collega, de mysterieuze Nikki. Dit mondt uit in een buitenechtelijke affaire. Wanneer Simon naar Nikki toegaat om een eind te maken aan de relatie, treft hij haar zwaargewond in bed aan. Simon is vastbesloten om de waarheid over Nikki’s verleden boven tafel te krijgen. Daarbij zet hij niet alleen zijn relatie maar ook zijn bedrijf op het spel.

Voor de liefhebbers van Charles den Tex en Stieg Larsson. (Bron: Uitgeverij De Fontein).

 

 

In de spannende misdaadthriller Nikki maak je als lezer kennis met Simon, een succesvolle veertigplusser. Hij is directeur van het computerbeveiligingsbedrijf Net Werk en heeft net samen met zijn intelligente en aantrekkelijke vrouw een riante villa gekocht. Dan komt Nikki om het hoekje kijken. Deze veel jongere Nikki werkt sinds een aantal maanden in het bedrijf van Simon en heeft de looks van een model en is wonderbaarlijk goed in het werk dat ze doet. Simon valt dan ook als een blok voor deze mysterieuze verschijning. Na een feestje vol alcohol en pillen belandt hij bij haar in bed en staat zijn hele wereldje op zijn kop. Hij is verliefd, maar er is geen haar op zijn hoofd die er aan denkt zijn vrouw te verlaten. Daarnaast krijgt zijn bedrijf een flink beveiligde laptop in handen die eigendom was van een freelancer voor Britse dagbladen, die nu in Bangkok gevangen zit. Net Werk krijgt de opdracht de beveiliging van de laptop te kraken. Wanneer ze bij Net Werk ontdekken dat ze allemaal afgeluisterd worden en Simon, Nikki zwaargewond aantreft in haar huis is de chaos compleet.

Nikki is het spraakmakende debuut van de Nederlandse auteur Tim Notten. Een vliegende start! De thriller laat de lezer vanaf pagina één niet meer los. Personages worden stuk voor stuk geloofwaardig neergezet, hebben diepgang en komen zeer menselijk over. Mede dankzij de verrassende ongezouten uitspraken tussen de heren van Net Werk komen de stuk voor stuk intrigerende personages bijna tot leven. Nikki is een slimme & amuserende mix van klungelige vriendschappen, huwelijksproblemen en pittige cybercriminaliteit. Lezen dus!

 

Titel: NIKKI
Auteur: Tim Notten
Uitgever: De Fontein
ISBN: 9789026137020
Categorie: Thriller
Gewicht: 451 gram
Pagina’s: 384
Uitvoering: paperback
Prijs: €18,99
Verschijningsdatum: 12-05- 2015
Trefwoorden: cybercrime
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 16-05-2015

 

Bestellen? Klik hier

Advertenties

Eén reactie »

  1. Pingback: Interview Tim Notten | In de boekenkast

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.