book_550fd24d7018bJanie heeft alles aan haar moeder te danken. Haar looks. Haar geld. Haar strafblad.

De voormalige ‘It-Girl’ Janie Jenkins is sluw, bloedmooi en… ze komt net uit de gevangenis. Tien jaar geleden, op het hoogtepunt van haar roem, werd ze veroordeeld voor de moord op haar moeder.
Als ze vrijkomt na een vormfout, gaat ze incognito op zoek naar de waarheid achter haar moeders laatste woorden, met behulp van slechts een vage aanwijzing. Er is echter één probleempje: ze weet niet of zijzelf de moordenaar is – ze is haar geheugen kwijt. Ze weet alleen dat ze een bloedhekel had aan haar moeder. Maar heeft ze haar ook vermoord?
Ze belandt in een gehucht in South Dakota, waar de kleurrijke dorpsbewoners er een vreemde levensstijl op nahouden. Intussen zit de paparazzi, overtuigd van haar schuld, haar op de hielen en moet ze alles op alles zetten om undercover te blijven. #lievedochter

 

Journalist en schrijver Elizabeth Little werd geboren in St. Louis en studeerde af aan Harvard. Haar werk verscheen onder meer in The New York Times en The Wall Street Journal. Ze schreef eerder twee non-fictieboeken en maakte in 2014 haar fictiedebuut met de thriller Lieve dochter. Little woont en werkt in Los Angeles. (Bron: A.W.Bruna)

 

Janie Jenkins leefde een luxe leventje totdat ze opgepakt werd voor de moord op haar moeder, iedereen leek zo overtuigd van haar schuld dat Janie zelf niet eens meer weet of ze nu werkelijk schuldig is of niet. Ze kan zich weinig herinneren van het voorval, ze weet dat ze een onbekende man heeft horen praten met haar moeder net voordat deze werd vermoord. Zij heeft de man niet gezien, maar weet nog flarden van het gesprek. Tijdens haar tijd in de gevangenis houdt ze zich dan ook voornamelijk bezig met het onderzoeken van de aanwijzingen – die ze heeft dankzij dat gesprek- en spendeert ze veel tijd in de gevangenisbibliotheek. Zo beland Janie, wanneer ze na tien jaar vrijkomt, in een dorpje waar haar moeder een interessant verleden blijkt te hebben.

Lieve dochter is het indrukwekkende debuut van Elizabeth Little. In het verhaal worden diverse schrijfstijlen gebruikt waardoor het lijkt alsof Elizabeth al haar kunnen direct in dit eerste boek van haar hand, heeft willen tonen. Dat is zeker gelukt, de schrijfster bewijst over een groot en divers talent te beschikken. Vele lezers zullen dit zeker weten te waarderen, vooral fans van literatuur. Neemt niet weg dat door haar creatieve uitspattingen het verhaal af en toe juist lastiger te volgen is en het eerder afleid van de vertelling dan dat het daar toe bijdraagt. Zo spreekt Janie (de hoofdpersonage uit het boek) de lezer af en toe rechtstreeks aan. Te vergelijken met een theatervoorstelling waar je als toeschouwer heen gaat: Je verdwijnt bijna letterlijk in het geen dat zich op het podium afspeelt totdat één van de acteurs plots aan jou vraagt (met een spotlight op je gezicht gericht) hoe laat het is. Dag verhaal! Ook verwijst de auteur o.a. naar Shakespeare en naar een regel uit een beroemd gedicht, je moet er van houden!

Wanneer je een spannende thriller verwacht kom je bedrogen uit. De spanning laat voor dit genre te lang op zich wachten. Des al niet te min blijft het verhaal, mede door de sarcastische opmerkingen en de krachtig beschreven personages, van begin tot eind boeien. Ook wanneer je graag literaire detectives leest is dit boek zeker aan te bevelen.

Lieve dochter een mooi verhaal met een spannend slot.

 

 

Auteur: Elizabeth Little
Uitgever: A.W. Bruna
ISBN: 9789400505445
Categorie: Thrillers
Uitvoering: Paperback
Pagina’s: 336
Prijs: €19,95
Verschijningsdatum: februari 2015
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 07-04-2015
Bestellen? Klik hier

Advertenties

Eén reactie »

  1. Een thriller lees ik niet zo vaak. Maar “Lieve dochter” is goed geschreven, de spanning houdt aan tot het einde. Ik vind het boek vlot lezen, er zijn veel opties over het einde en toch is de afloop onvoorspelbaar. een pluim voor de schrijfster. Voor mensen die graag thrillers lezen, is deze een aanrader.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.