vdi9789056725075 Liane en Martial hebben een droomvakantie op het prachtige eiland Réunion met hun zesjarige dochtertje Sofa. Op een middag gaat Liane even naar hun kamer, maar ze komt niet meer terug. Als Martial naar boven gaat om te kijken waar ze blijft, ziet hij dat de kamer doorzocht is, zijn vrouw en al haar kleren zijn verdwenen en overal bloed ligt.
Hoewel Martial in eerste instantie met de politie meewerkt, slaat hij binnen vierentwintig uur met zijn dochtertje op de vlucht. In plaats van gekwetste echtgenoot is hij nu hoofdverdachte.
Zo begint een klopjacht zoals Réunion nog nooit heeft meegemaakt. Heeft Martial zijn vrouw vermoord of is hij slachtoffer van een vooropgezet plan? Want het is niet de eerste keer dat Martial op het eiland is. Het verleden komt gevaarlijk dichtbij …

 

‘Nymphéas noir’, ‘Un avion sans elle’ en ‘Ne lâche pas ma main’ zijn de prachtige titels waarmee Michel Bussi heel Frankrijk aan zijn voeten kreeg. Hoewel dergelijke titels in het Nederlands toch net iets minder indrukwekkend klinken, heeft Bussi met het laatstgenoemde boek nu toch de landsgrenzen van Nederlands beslecht. (bron: A.W. Bruna)

Laat mijn hand niet los is een literaire thriller waarbij een, op het eerste gezicht, ideaal ogend echtpaar samen met hun dochtertje geniet van een heerlijk zonvakantie op het eiland Réunion. Tot dat Liane even naar hun hotelkamer gaat en vervolgens zolang weg blijft dat haar man Martial besluit te gaan kijken waar zijn vrouw blijft. Al snel wijst de plaatselijke politie hem aan als hoofdverdachte en besluit Martial samen met zijn dochtertje te vluchten, maar waar vlucht je heen als je op een eiland zit….

In het begin van het verhaal maak je als lezer kennis met diverse personages, de auteur stelt je voor aan het echtpaar, hun dochtertje, het hotelpersoneel en de politie van het eiland. Stuk voor stuk personages die uitgebreid beschreven worden. Dat is even wennen, maar geeft het boek wel zijn karakter. Het boek is ingedeeld in tijdzones en in elke zone kijk je mee over de schouder van één van de personages. Zo passeren op een originele manier Martial, zijn dochter, het personeel van het hotel en politie om de beurt de revue. Het verhaal voert je mee naar de ontknoping en probeert de auteur je herhaaldelijk op het verkeerde been te brengen.

Tijdens het lezen stuit je regelmatig op woorden/begrippen zoals katisch ( mooi meisje), bourik (idioot) en gramoune (omaatje), van deze woorden kun je achter in het boek de betekenis op zoeken, (of je kiest ervoor de woorden te laten voor wat ze zijn, dat leest in elk geval een stuk vlotter). Toch geven deze woorden naast de beschrijvingen over het eiland het boek meer diepgang en kun je door deze slimme combinatie van spanning, de personages van het eiland, de cultuur en een stukje geschiedenis bijna de sfeer van het tropische eiland proeven.

Laat mijn hand los is, eenmaal gewend aan de uitgebreide en aparte schrijfstijl, zeker de moeite waard.

Auteur: Michel Bussi
Uitgever: Signatuur
ISBN: 978 90 5672 507 5
Categorie: Thrillers
Pagina’s: 344
Uitvoering: Paperback
Prijs: €19,95
Prijs E-book: €11,99
Verschijningsdatum: november 2014
Verkrijgbaar bij: Bol.com en uitgever
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 19-11-2014

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.