KnekelhuisKnekelhuis
Lynns nieuwe woning staat vanwege een dubbele moord die er in het verleden gepleegd is bekend als spookhuis. Hoewel ze niet in geesten gelooft, heeft Lynn vanaf het moment dat ze de woning betrekt toch het gevoel dat ze er niet alleen is. Langzaam maar zeker begint ze dan ook te twijfelen aan haar opvatting.

Waart het jonge, vermoorde echtpaar nog in Lynns huis rond? Of hebben de macabere gebeurtenissen te maken met haar buurman Mark, die heel charismatisch is en op wie Lynn op slag verliefd wordt, maar van wie de bewoners van het nabijgelegen dorp denken dat hij de moorden op zijn geweten heeft?

 

*Een knekelhuis is een gebouw op een begraafplaats of een deel van een kerk , waar beenderen van overledenen worden bewaard (bijvoorbeeld de beenderen die worden gevonden bij het delven of ruimen van graven). (Bron: Wikipedia)

 

Lynn heeft haar oog laten vallen op een huis dat al een tijdje te koop staat. Wanneer ze hoort dat een jong echtpaar hier op brute wijze is vermoord en dat het daar sindsdien dan ook flink zou spoken laat ze zich hier niet door afschrikken. Lynn is auteur en zoekt een stille plek om in alle rust te kunnen schrijven, deze landelijke woning is wat haar betreft dan ook ideaal. Haar makelaar raad haar wel aan om zo snel mogelijk kennis te maken met haar nieuwe buren, je weet maar nooit wanneer je als alleenstaande vrouw hulp kunt gebruiken. Ze neemt dit advies ter harte en valt direct bij de eerste kennismaking als een blok voor haar nieuwe buurman Mark. De aantrekkingskracht blijkt wederzijds. Hij en zijn zus zijn echter onafscheidelijk, waar hij gaat is zij. gelukkig kan Lynn het ook met haar goed vinden en slaat ze alle waarschuwingen over haar nieuwe liefde in de wind.

In de huiveringwekkende thriller Knekelhuis wordt de spanning flink opgevoerd. Het boek leest als een trein en heeft een goed plot. Dinie Bell laat de lezer niet alleen meeleven met het personage Lynn, maar gunt je ook een geloofwaardig kijkje in de macabere denkwijze van de persoon die het echtpaar dat eerder in het huis van Lynn woonde vermoordde. Dinie Bell weet een beangstigend spookbeeld te combineren met de nodige romantiek en maakte van Knekelhuis een ware pageturner.

Deze recensie is onderdeel van de blogtour rondom Knekelhuis. Lees alle recensies via Palmslag

Titel: Knekelhuis
Auteur: Dinie Bell
Uitgever: Palmslag
ISBN13: 9789491773396
Categorie: Thriller
Uitvoering: paperback
Prijs: €17,95
Pagina’s: 182
Verschijningsdatum: 21-11-2015
Trefwoorden: moord, spookhuis, geesten, thriller, spanning
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 01-12-2015

Direct online bestellen? Klik dan hier.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.