Ik ben pelgrimPelgrim is de codenaam van een man die niet bestaat. De geadopteerde zoon die uitgroeide tot een van de beste spionnen. De regisseur van een uiterst geheime eenheid binnen de Amerikaanse spionagedienst. Een man die, voordat hij van de aardbodem verdween, het ultieme boek schreef over forensisch onderzoek. Het is datzelfde boek dat hem een jaar later in een obscuur hotel in Manhattan doet belanden, waar het lichaam van een onherkenbaar verminkte jonge vrouw is gevonden. Maar wat begint als een moordonderzoek zonder aanwijzingen, verandert in een zoektocht naar een onbekende vijand die een weerzinwekkend plan tot uitvoer wil brengen. Terrry Hayes, Ik ben Pelgrim, Bruna, € 19,95.

De recensies liegen er niet om: Ik ben Pelgrim is door vele al benoemd tot de thriller van 2014. De enige thriller die je gelezen moet hebben. Ik wil me hier graag deels bij aansluiten. Ik ben Pelgrim is zeker een aanrader, maar er zijn natuurlijk meer thrillers meer dan de moeite waard. Wat mij betreft past dit boek in elk geval in mijn thriller top 10. Het boek bestaat min of meer uit vier delen. Zo begint deel 1 direct met een moord en maak je kennis met ‘Pelgrim’. Er worden verwijzingen/opmerkingen gemaakt naar gebeurtenissen die je pas later in een van de andere delen van het boek zult begrijpen. Alles blijkt tot in het kleinste detail uitgedacht te zijn en op een bijna perfecte wijze vallen alle puzzelstukjes uiteindelijk in elkaar. Niets is aan het toeval overgelaten! Het boek is huiveringwekkend realistisch geschreven. Ik ben Pelgrim bevat maar liefst ruim 732 pagina’s, toch zal je waarschijnlijk merken dat dit nog lang niet genoeg en wil je na de laatste bladzijde nog veel meer Pelgrim. Kortom een zeer indrukwekkend dik boek, waar je (als je eenmaal begint met lezen) in een sneltreinvaart door heen raast. Andere beschreven dit boek met karakter al als een verhaal dat leest als een rit in een achtbaan die je aan het eind als lezer verdwaasd achterlaat.

Terry Hayes

Terry Hayes werd op 8 oktober 1951 in Engeland geboren. is van oorsprong journalist, correspondent voor de Sydney Morning Herald in Washington, onder andere tijdens het Watergate schandaal van president Nixon. Hij heeft ook gewerkt als scriptschrijver en schreef voor filmproducent Kennedy Miller meerdere scripts voor diverse bekende films , hij werkte o.a. mee aan Mad Max II en Bangkok Hilton . Wat de boekenwereld betreft is Ik ben Pelgrim zijn debuut. Terry Hayes heeft er vier jar overgedaan om het manuscript van Ik ben Pelgrim te voltooien.

Direct online bestellen? Kies voor gemak, ga naar Bol.com !

Zie voor meer recensies: Blogtournee Ik ben Pelgrim

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.