cover%20fatale

Leonie Fougard is journaliste bij Le Figaro. Als haar vriend op afschuwelijke wijze wordt vermoord, gaat zij op zoek naar de daders. Maar de opdrachtgever, een albinoneger genaamd Edelweiss, is een kopstuk uit de wereld van het grote geld en lijkt onaantastbaar. Leonie raakt verwikkeld in een internationaal netwerk van wijnfraude. Uit lijfsbehoud ondergaat zij een persoonsverandering die haar tot huiveringwekkende acties drijft. Samen met een deserteur van het Vreemdelingenlegioen en een wanhopige wijnboer rekent ze af met een bonte stoet aan tegenstanders. Uiteindelijk komt het tot een explosieve confrontatie met Edelweiss zelf en raakt het lot van alle hoofdpersonen op een dramatische manier met elkaar verbonden.

 

 

Net wanneer Leonie Fougard haar geluk denkt te hebben gevonden met een man die weleens de liefde van haar leven zou kunnen blijken te zijn, wordt heel haar leventje drastisch overhoop gegooid. Haar lieve vriend komt om tijdens een flinke doelgerichte brand. Een georganiseerd ongeval in opdracht van een meedogenloze crimineel. Leonie is echter een pittige intelligente journaliste die zich niet snel gewonnen geeft en neemt zich voor niet te rusten tot ze wraak heeft genomen.

Château Fatale is een thriller uit duizenden. Het boek laat je vanaf het begin tot het einde op het puntje van je stoel zitten. Geen bladzijde is saai te noemen! IJzersterke karakters en een fantastisch slimme mengelmoes vol spanning, avontuur, hier en daar een glaasje wijn en heerlijke humor. Pittig is Château Fatale ook! De over de top beschreven criminelen zijn wreed en deinzen werkelijk nergens voor terug. Dankzij hun extreem typische trekjes krijgen de misdadige personages echter een lachwekkende lading waardoor het verhaal in combinatie met de wreedheden een originele mix is geworden die slechts weinig auteurs geloofwaardig neer zouden kunnen zetten. Ilja Gort is hier echter meer dan in geslaagd! Château Fatale is dan ook een overtuigende thriller met een vette knipoog.

Titel: Château Fatale
Auteur: Ilja Gort
Uitgever: Lebowski
ISBN:9789048822683
Categorie: Thrillers
Gewicht: 749,00 gram
Pagina’s: 352
Uitvoering: Paperback
Prijs: € 19,99
Verschijningsdatum: 2015
Trefwoorden: humor, misdaad, spanning, wijn
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 01-05-2015

Deze recensie is onderdeel van de Lebowski Publishers blogtour.

Enthousiast? Maak nu kans op een exemplaar! Doe mee met de prijsvraag!

of

Bestel je exemplaar hier

Tip! lees ook eerder verschenen werk van deze auteur o.a. :
De vrouwenslagerij
De geluksvogel

 

Advertenties

Eén reactie »

  1. Pingback: De officiële Blogtour rondom Château Fatale | In de boekenkast

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.