Voor zover Corine Hartman zich herinnert, heeft haar passie voor woord en beeld, voor schrijven en tekenen, altijd bestaan. Verhalen verzinnen was één van haar favoriete bezigheden en al snel las ze alles wat los en vast zat, waaronder de boeken van Agatha Christie. Na enkele banen in de reclame is ze in 1994 gestart met een eigen reclamebureau. In 2000 is ze de opleiding aan de Schrijversvakschool in Amsterdam gaan volgen. Eind 2004 studeerde ze af, met als specialisatie de studierichting scenarioschrijven. In maart 2007 debuteerde ze met ‘Schone kunsten’ en vanaf dat moment is ze full-time auteur. (Bron:Karakteruitgevers)

Auteur van Als de dood – winnaar van de Crimezone Thriller Award 2011 – komt met nieuwe thrillerserie rond Jessica Haider, de Nederlandse Dexter!
Een rechercheur van politie neemt wraak op de psychopaat die haar zoon vermoordde…

BloedlijnBloedlijn

Rechercheur Jessica (Jessy) Haider beleeft na de dood van haar zoon perioden van intens verdriet en rouw, maar ook van machteloze woede. Nick werd vermoord door een psychopaat die zij jaren eerder achter de tralies liet verdwijnen en de man lijkt sinds zijn ontsnapping nog maar één doel te hebben: haar leven ruïneren.
Na een gedwongen verlof mag Jessy bewijzen dat ze haar werk weer aan kan. De zestienjarige dochter van een kwekersgezin lijkt zelfmoord het hebben gepleegd. Al snel blijkt dat het meisje alle reden had om te leven en de rechercheur gelooft niet in zelfmoord. Jessy duikt in het leven van het kwekersgezin, maar heeft een verborgen agenda: ze grijpt de zaak aan om de kwelgeest op te sporen die haar zoon vermoordde. Het is het begin van een kat- en muisspel op leven en dood.

Bloedlijn is het eerste deel in een serie bloedstollende psychologische thrillers van Corine Hartman. Voor deze serie heeft Hartman het personage Jessica Haider in het leven geroepen, een mooie maar onconventionele rechercheur, die veel weg heeft van Jeff Lindsays Dexter: behalve dat zij moord- en geweldsdelicten oplost, laat zij ook een spoor van onopgeloste moordzaken na. De killer die Jessy achter zich aan krijgt, mag erop rekenen dat er wel heel definitief met hem wordt afgerekend…

Jessica Haider (Jessy) is werkzaam als rechercheur bij de politie van Maastricht. Jessy neemt geen halve maatregelen in haar werk, gebruikt drugs en is niet vies van een flinke vrijpartij. Ze is goed in haar werk en wist dan ook al menig crimineel achter de tralies te krijgen. Zo ook een psychopaat die na zijn ontsnapping uit de gevangenis wraak neemt op Jessy door haar zoon te vermoorden. Jessy probeert na een periode van diepe rouw haar werk weer op te pakken. Jessy is echter niet van plan de moordenaar van haar zoon ongestraft rond te laten lopen en ze wil eigenlijk nog maar een ding: wraak! Wanneer Jessy misselijk makende post ontvangt van deze psychopaat blijkt dat ook hij haar nog niet los wil laten. De strijd begint….

Bloedlijn is een originele thriller, helemaal van nu! Spannend vanaf de eerste bladzijde en met een ijzersterk neergezette hoofdpersoon. Wat een karakter! Een huiveringwekkend drama met een rode draad van erotiek en spanning. Op naar deel 2.

Auteur: Corine Hartman
ISBN 978 90 4520 150 4
Uitgever: Karakter Uitgevers
Uitvoering:Paperback
Pagina’s:296
Prijs: €15,-
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 03-06-2013
Bestellen? Klik hier

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.