Kijknietom‘Kijk niet om’ van Clare Donoghue is een thriller voor de fans van Peter James en Lee Child. David Hewson gaf een mooie quote: ‘Overtuigend en verontrustend. Een auteur om in de gaten te houden.’

Stalking, Londen, angstaanjagende spanning, schokkende twists; de ingrediënten van ‘Kijk niet om’ van Donoghue.

Fotografe Sarah wordt gestalkt. Wanneer er in haar omgeving in Londen diverse vrouwen vermoord worden aangetroffen, staat de politie voor een raadsel. De dader gaat steeds grover te werk. Wat is het verband tussen de slachtoffers? Ondertussen krijgt Sarah cryptische briefjes en verontrustende telefoontjes.

Donoghue heeft alles in zich om een solide thrillerreeks te schrijven.’
(Bron: Uitgeverij De Fontein)

 

 

Kijk niet om speelt zich af in een Londen waar meerdere jonge vrouwen vermoord worden. Inspecteur Mike Lockyer heeft samen met zijn team de lastige taak deze moorden op te lossen. Ze ontdekken een verband tussen de verschillende vrouwen. De tijd dringt want gevreesd wordt dat de moordenaar snel weer zal toeslaan.

Fotografe Sarah is al een tijdje haar zelf niet meer, ze wordt met regelmaat telefonisch lastig gevallen, wanneer ze opneemt zwijgt de persoon aan de andere kant van de lijn. Op straat en zelfs in haar eigen huis voelt ze zich bekeken. Ze deed al eerder aangifte maar werd toen niet erg serieus genomen. Wanneer de telefoontjes in frequentie toenemen en ze op een nacht zelfs meerder malen gebeld wordt stapt ze opnieuw naar de politie om aangifte te doen. Ze komt terecht bij Mike Locker en zijn team. Zij geloven haar verhaal en vrezen zelfs dat Sarah wel eens het volgende slachtoffer zou kunnen worden.

Kijk niet om is het belachelijk goede debuut van Clare Donoghue. Als lezer volg je het verhaal afwisselend vanuit de verschillende hoofdpersonages, niet alleen krijg je op die manier een kijkje in het leven van de inspecteur, maar ook in dat van Sarah en zelfs in dat van haar irritante stalker. Het is als of je in de huid kruipt van de personages. Vooral de passages waar je als lezer de gedachtegangen van de stalker meebeleeft zijn momenten om koude rillingen van te krijgen. Clare Donoghue schrijft levendig, schetst een zeer geloofwaardig beeld van een stalker en bezorgt de lezer met haar debuterende thriller menig kippenvelmomenten. Kijk niet om is gevaarlijk goed!

Titel: Kijk niet om2dehands
Auteur: Clare Donoghue
Uitgever: De Fontein
ISBN13: 9789026135767
Categorie: Thrillers
Vertaling: Caecile de Hoog
Uitvoering: paperback
Prijs: €18,99
Pagina’s: 320
Verschijningsdatum: 29-10- 2015
Ebook:€14,99
Trefwoorden: stalking, Londen, moord, politie
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 14-11-2015

Direct online bestellen? Klik dan hier.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.