Zwarte lelies Er woonden eens drie vrouwen in een dorp. De eerste was gemeen, de tweede was een leugenaar, en de derde dacht alleen maar aan zichzelf. Ze waren ook niet allemaal even oud. Integendeel. De eerste was boven de tachtig en weduwe. Of in elk geval bijna. De tweede was zesendertig en had haar man nog nooit bedrogen. Nog niet. De derde was bijna elf en alle jongens van haar school wilden verkering met haar. U ziet, ze waren alle drie nogal verschillend.

Toch hadden ze wel iets gemeen, een geheim, in zekere zin: ze droomden er alle drie van om te vertrekken. Maar de spelregels waren wreed – slechts één van hen kon ontsnappen. De andere twee moesten sterven. Zo was het nu eenmaal. Wat denkt u, wie van de drie wist er te ontkomen? De derde, de jongste, heette Fanette Morelle, de tweede Stéphanie Dupain, en de eerste, de oudste, dat was ik.

Zo begint Zwarte lelies. Een verbluffende literaire thriller met flair over een moordzaak in een Frans dorpje, waar iedereen verdacht is. Tot het laatst blijft de lezer gissen hoe het nu precies zit.

 

Michel Bussi is verbonden aan de vakgroep geografie van de universiteit van Rouen. Hij heeft negen romans geschreven, waarvan de laatste in Frankrijk enorme bestsellers zijn geworden en in vijfentwintig talen zijn verschenen. Voor zijn werk ontving Bussi vele literaire prijzen en met Laat mijn hand niet los werd hij voor het eerst in Nederland uitgegeven. Van Zwarte lelies werden in Frankrijk ruim 225.000 exemplaren verkocht.

In Zwarte lelies combineert Michel Bussi op een bijna briljante manier feiten met fictie. Het verhaal speelt zich af in Frankrijk, in het plaatsje Giverny waar de beroemde schilder Claude Monet een groot deel van zijn leven spendeerde aan het schilderen van waterlelies. Een deel van dit boek gaat over hem en de geschiedenis van Giverny, slim gecombineerd met een spannend fictief verhaal over een aantal moorden waarbij een groot aantal personages uit het toeristische Giverney als verdacht aangewezen zouden kunnen worden. Maar Zwarte lelies is ook het droevige verhaal van drie vrouwen die veel meer met elkaar gemeen hebben dan je in eerste instantie zou denken. Een ontroerende thriller vol spanning, mysterie, romantiek en verrassende wendingen. Leerzaam door de vele informatie over de geschiedenis van de Franse schilder Monet, vermakelijk leesvoer door de levendige personages en geen moment saai te noemen dankzij de intelligente wijze waarop de auteur de lezer weet te boeien.

Titel: Zwarte lelies
Auteur: Michel Bussi
Uitgever: Signatuur
ISBN13: 9789056725303
Categorie: Crimezone > Misdaad
Pagina’s: 448
Uitvoering: paperback
Prijs: €19,95
Verschijningsdatum: 16 juni 2015
Trefwoorden: Literaire thrillers, misdaad, kunst, Monet, Frankrijk
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 28-06-2015

Meer informatie over het boek of direct bestellen? Klik hier

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.