De Stockholmse politie stuit op een mysterieuze cultus: welgestelde jongeren komen in het geheim samen om hedonistische rituelen uit te voeren. Elke bijeenkomst eindigt even bloederig, in massale zelfmoord. Het aantal doden stapelt zich op en de politie staat voor een raadsel. Maar één detective is in staat deze gruwelijke zaak te doorgronden: Zack Harris.

Vol overgave stort hij zich op de zaak, met als enige aanwijzing kleine, roze bambipillen. De pillen leiden Zack naar de keiharde onderwereld van Stockholm – een circuit waar hij bekender mee is dan hij zou willen. Het wordt een strijd op leven en dood in een meedogenloos spel van geweld, verraad en wraak.

 

 

Recensie: In de Hercules-serie verschenen eerder twee spannende titels; de thrillers Zack en Ontspoord. Beide boeken zijn ontstaan uit een succesvolle samenwerking tussen de populaire thrillerschrijver Mons Kallentoft en journalist en auteur Markus Lutteman. Het tweetal komt nu met een derde titel in deze geslaagde reeks; Verslaafd. Hoewel dit boek dus onderdeel uitmaakt van een serie kun je hem prima lezen zonder dat je bekend bent met de andere twee verhalen. Wel is het zeer waarschijnlijk dat je na het lezen van deze bloedstollende thriller de andere twee delen ook op wilt pakken.

Verslaafd speelt zich af in Zweden, Stockholm. Het is midzomeravond en een groep rijke jongeren hebben zich buiten verzameld om dit moment groots te vieren. Natuurlijk mag daarbij de muziek en drank niet ontbreken. Een van de jongens heeft een extraatje voor zijn vrienden; roze pillen met de afbeelding van Bambi erop. De vrienden nemen de drug dankbaar aan en verdwijnen daarna in een aangename krachtige roes met rampzalige gevolgen.

Inspecteur Zack Herry en zijn collega’s van de speciale eenheid worden op de zaak van de jongeren gezet. Ze stuiten daarbij uiteindelijk op de mysterieuze roze pillen. Zack heeft, door zijn persoonlijke drugsverleden, nog connecties in deze duistere wereld en maakt daar dankbaar gebruik van. Voor hij het zich kan realiseren raken hij en zijn team verzeilt in een gevaarlijke strijd met onherstelbare, persoonlijke gevolgen.

Verslaafd is een steengoede misdaadthriller, de beeldende-of misschien beter gezegd- filmische schrijfstijl maakt dat je al snel in het verhaal meegaat en je het boek niet meer weg kunt leggen. De pakkende scènes wisselen elkaar in rap tempo op. Ze zijn nagelbijtend spannend, dan weer hartverscheurend triest en soms werkelijk misselijkmakend bloederig. Verslavend!

Deze recensie is onderdeel van de officiële blogtour van Xander Uitgevers.

 

★★★★
Titel: Verslaafd
Auteurs: Mons Kallentoft, Markus Lutteman
Uitgeverij: Xander Uitgevers
Categorie: Crimezone, misdaad
Thema’s: drugs, jongeren, detective
Pagina’s: 335
Uitvoering: paperback
ISBN13: 9789401606615
Verkrijgbaar vanaf: 20-04- 2017
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 02-05-2017
Prijs: €19,99
Bestellen

Advertenties