Supernovain een roes van succes leidt misbruik tot moord

Supernova: een spannend en actueel boek van Peter Römer over hoe diep een ster kan vallen.

Achterzijde boek: Wanneer het dode lichaam van Youri Paardekoper wordt gevonden, komt rechercheur Hanna Vermeer er al snel achter dat het niet om een natuurlijke dood gaat. Wie wilde deze in zichzelf gekeerde jongen dood hebben, en waarom eigenlijk? De zaak krijgt veel media-aandacht als blijkt dat Youri de zoon is van Hans Paardekoper, een vermaard dj en tieneridool in de beginjaren van de commerciële televisie. Hoe dieper Hanna in de zaak duikt, hoe meer onfrisse zaken er boven tafel komen en hoe meer mensen onderling verbonden blijken te zijn door een verleden waarin grenzen straffeloos overschreden werden en in de roes van drank en drugs bewonderende tienermeisjes een makkelijk slachtoffer vormden. (Bron: Uitgeverij De Fontein).

 

 

Peter Römer begon zijn carrière als acteur voor toneel en televisie. Daarnaast werkte hij jarenlang als televisieproducent, scenarioschrijver en regisseur. In 2012 verscheen van zijn hand Chantage, de eerste moordroman met rechercheur Hanna Vermeer. Chantage werd genomineerd voor de Schaduwprijs /Gouden Strop. Zijn tweede moordroman is getiteld Bedrog en nu de derde roman met rechercheur Hanna Vermeer Super Nova.

Super Nova

 

Recensie: Zij was nog erg jong, naïef en werd slachtoffer van een groepje succesvolle, arrogante dj’s die het niet zo nauw namen met de gangbare normen en waarden. Toen zijn zus zelfmoord pleegde nam hij zich voor ooit wraak te nemen op de man die zijn zuster zwanger maakte. Hij is geduldig, maar zal niet rusten voordat hij zijn doel behaald heeft.

Hanna Vermeer is druk bezig met een onderzoek naar de doodsoorzaak van een jongeman die dood gevonden werd in een anti-kraakpand.

Verhaallijnen die op het eerste gezicht niets met elkaar te maken lijken te hebben, maar die door Peter Römer op slimme wijze aan elkaar gekoppeld worden. Supernova is een spannende misdaadroman vol familieperikelen, absurde relaties en ook al lijkt de verhaallijn soms wat voorspelbaar, als lezer kom je gaandeweg toch voor een aantal originele wendingen te staan. Het boek leest gemakkelijk weg, is het derde deel met rechercheur Hanna Vermeer, maar kan zonder problemen los van de andere delen gelezen worden. Peter Römer weet te boeien, hij laat de lezer toe in de unieke gedachtewereld van diverse personages, zo wordt het verhaal van verschillende kanten belicht en dat maakt Supernova fascinerend genoeg om het boek in een rap tempo uit te willen lezen.

Titel: Supernova
Auteur: Peter Römer
Uitgever: De Fontein
ISBN13: 9789026135873
Categorie: Thriller, Misdaadroman
Uitvoering: paperback
Prijs: €15,00
Pagina’s: 304
Verschijningsdatum: 01-09- 2015
Trefwoorden: moord, wraak, drugs, alcohol, jongeren, misbruik
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 29-12-2015

Direct bestellen? Klik hier

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.