Nederland ontwrichtState of Allah is een moslimorganisatie uit Syrië. De leden zijn vastbesloten om voet aan de grond te krijgen in Europa, te beginnen in Nederland. Met een Campaign of Fear (operatieplan Solid Ground) wil de organisatie Nederland in het hart van de samenleving raken. De plegers van de aanslagen zijn Nederland binnengekomen, door mee te liften op de grote vluchtelingenstroom. De eis aan de Nederlandse overheid is een State of Allah wijk op Nederlands grondgebied. Jeroen, een Nederlandse moslim, is de architect van de structuur van State of Allah en tevens het brein achter de terreurdaden. Zal zijn nietsontziende plan slagen?

 

Jérôme Schmidt “Ik wilde een boek schrijven welke de lezer ‘bij de keel grijpt’ en de lezer aan het denken zet over onze vrijheid. ‘Er mag geen vrijheid zijn tot vernietiging van vrijheid’, is een treffende spreuk voor mijn boek. Mijn verhaal is fictie, maar blijft dat zo? Een deel van de opbrengst van Nederland Ontwricht komt ten goede aan Warchild.”

 

Fragment uit het boek: Binnen, in het koffiehuis bewapenen de gasten zich met stoelpoten en biljartkeus. Dan vliegen de eerste stenen door de ruiten en een frontman van de rechts-extremisten stormt het koffiehuis binnen. Eenmaal binnen wordt hij door vijf man met stoelpoten bewerkt en al bloedend stort hij op de grond. Dit is het startsein voor de mannen buiten. Ze stormen nu ‘en masse’ naar binnen met knuppels, messen en stenen. Dan staat Khalid op en grijpt naar zijn Ingram. Langzaam haalt hij de trekker over. De Ingram MAC-10 dateert uit de zeventiger jaren, maar is nog steeds een effectief wapen. Een pistoolmitrailleur die makkelijk verborgen kan worden onder een jas. De vuursnelheid is in theorie 1.250 9mm patronen per minuut. Zeer effectief voor vuurafstanden tot zeventig meter. Khalid heeft vijf patroonhouders bij zich. Iedere patroonhouder bevat dertig patronen. Er kunnen maximaal tweeëndertig patronen in ieder magazijn. Om de kans op een ‘jam’ klein te houden, heeft Khalid de patroonhouders met slechts dertig patronen gevuld, zodat de veer in het magazijn de volgende patroon makkelijk kan opduwen richting de patroonkamer. De Ingram spuugt nu in een keer zeven of acht kogels uit die meteen doel treffen. Khalid blaast drie rechts-extremisten compleet van de grond. Alle drie worden ze in hun bovenlichaam geraakt. Hun bloed spat in het rond. Weer trekt Khalid licht aan de trekker. Hij raakt een rechts-extremist met drie kogels in zijn rug. De man gaat meteen luid schreeuwend neer en beweegt daarna niet meer. Alle koffiehuisbezoekers kijken verbaasd naar Khalid als ze ineens zelf onder vuur liggen. Yassin schiet met zijn Glock-19 een voor een de koffiehuisgasten neer. Weer het geratel van de Ingram. De mannen met de zwarte capuchons proberen weg te komen, maar Khalid staat bij de deur en schiet nu kogel voor kogel op de mannen af.

Recensie: In Nederland ontwricht heeft de moslimorganisatie State of Allah in Syrië het plan gevat om in Europa eigen wijken op te richten waar alleen hun wetten gelden, te beginnen met een wijk in Rotterdam. Tot nu toe is de State of Allah hierin nog niet erg effectief gebleken. Jeroen – half Nederlands, half Marokkaans – heeft een huiveringwekkend plan en weet dit te goed te verkopen aan de leider van State of Allah. Onder de deskundige begeleiding van Jeroen start de moslimorganisatie een reeks aanslagen om op die manier angst te zaaien onder de Nederlandse bevolking. Zal de Nederlandse regering zwichten?

Het manuscript van het boek Nederland ontwricht was 13 november 2015 gereed, exact de dag van de aanslagen in Parijs. Hoewel het hier om een fictieve thriller gaat komt de werkelijkheid angstvallig dichtbij, en verontrustend idee! Vooral het eerste hoofdstuk kan dan ook wat rouw op je dak komen: Een aanslag in een café. Huiveringwekkend goed beschreven en zeker door de recente gebeurtenissen pittige kost dat direct bij de lezer binnen zal komen. Jérôme Schmidt weet ook daarna de aandacht van de lezer vast te houden, het verhaal intrigeert, zet je aan het denken. Nederland ontwricht is een zeer gedetailleerd verslag van extremistische ideeën verpakt in een verhaal over een briljante Nederlandse jongen die zijn talenten weet te verspillen aan een groep terroristen. Confronterend, spannend en boeiend verslag.

Titel: Nederland ontwricht
Auteur: Jérôme Schmidt
Uitgeverij: Boekscout
ISBN:9789402222524
Categorie: Fictie – Thriller – Oorlog
Uitvoering: paperback
Prijs: €18,35
Pagina’s: 192
Trefwoorden: vluchtelingen, IS, terroristen, Syrië
Verschijningsdatum:11 december 2015
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 02-02-2016

Bestellen

Advertenties

»

 1. Dit boek gaat over State of Allah ,een moslimorganisatie.Door Nederland in het hart te raken,willen ze ook hier een voet aan de grond krijgen.
  Jeroen een Marokkaans/Nederlandse jongen voelt zich mislukt en wil door middel van een aanslag toch gewaardeerd worden.
  In Syrië zet hij een organisatie op om een aanslag te plegen in Nederland.

  Het boek leest moeizaam.Dit komt vooral doordat alles heel informatief is geschreven .Door verder te lezen gaat het wel beter.Het wordt spannend!
  Zelf denk ik dat het verhaal verder uitgewerkt had kunnen worden en dan beter was geweest.
  Al met al een 6 .Het boek is wel actueel en zet je aan het denken!

  Like

 2. State of Allah, een Islamitische groepering die niet als dreiging voor Europa wordt gezien. Totdat een ex-soldaat uit het Nederlandse leger zich met de organisatie gaat bemoeien. In zeer korte tijd werkt hij zich op binnen de organisatie en zal hij voor zorgen dat State of Allah serieus genomen zal worden. Er worden in een zeer korte tijd een reeks aanslagen in Nederland gepleegd door vluchtelingen en als de Nederlandse regering niet ingaat op de eisen zullen dit er nog meer worden.

  In het begin had ik moeite met het boek. Dit heeft te maken met de schrijfstijl. Het leek mij meer een informatief boek dan echt een verhaal. Hoe verder ik in het boek kwam, werd dit wel beter. Dit kan ook te maken hebben met de spanning, want die is zeer zeker aanwezig in dit boek. Daarnaast zet het boek je ook aan het denken. Het onderwerp van het boek is enorm ‘hot’ op dit moment gezien de vluchtelingen stroom vanuit Syrië naar Europa.

  Ik geeft dit boek een 6.5

  Like

 3. Dit verhaal komt angstig dichtbij de actualiteit. De State of Allah, een groepering zoals ISIS maar dan milder wil graag aan de macht komen in Europa maar ze zijn minder goed georganiseerd en hun pogingen mislukken tot nu toe. Daar komt Jeroen in het spel, woonachtig in Syrië half Marokkaans, half Nederlands mislukt in het leven, geen waardering, voelt zich in Nederland geen Nederlander en in Marokko geen Marokkaan. Hij is in het leger geweest en was zeer geïnteresseerd hoe de bedrijfsvoering daar geregeld is. Door een rugblessure kan hij niet als beroepsmilitair verder. Hij beland in Syrië en zet zijn kennis in om een organisatie op te zetten die aanslagen pleegt in Nederland en daarmee het gewone dagelijkse leven ontwricht. Om deze aanslagen te stoppen is de eis een wijk in Rotterdam waar de principes van de State of Allah heersen. Waar een imam (de kalief) de baas is.
  Het is heel spannend boek maar op een een of andere manier is de schrijfstijl totaal niet de mijne. Het blijft op een afstand voor mij. Ik kom niet echt in het verhaal. Ik denk dat het ook door taalgebruik komt, b.v. “Aan de andere kant van de rivier zal een andere gids staan” i.p.v. “Aan de andere kant van de rivier staat een andere gids”.
  Verder heb ik een aantal slordigheidsfoutjes/typefoutjes gevonden.
  Kortom vermakelijk om te lezen en het komt ineens wel erg dichtbij, maar het blijft toch niet hangen, blijft op een afstand. Weet niet of ik nog een keer een boek van hem zal lezen.

  Ik waardeer het boek op een 6.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.