Meisje vermist Kat Novak is patholoog-anatoom en een vrouw die haar mannetje weet te staan. Kat moet in een paar dagen tijd sectie verrichten op de lichamen van twee jonge vrouwen; twee gevallen van overdosis die op het eerste gezicht niets met elkaar te maken hadden. Toch krijgt Kat argwaan en ze vermoedt dat er meer aan de hand is. Het probleem is dat niemand die er toe doet haar wil geloven. Ze kan niet anders dan de zaak zelf tot op de bodem uit te zoeken.

Tess Gerritsen is arts en een internationale bestsellerauteur.
Ze verwierf grote bekendheid met thrillers uit de Rizolli & Isles-serie.
In 2013 won ze de Crimezone Thriller Award en in 2014 schreef ze het geschenkboekje Incendio voor de Maand van het Spannende Boek. (Bron: the house of books).

 

 

 

In Meisje vermist ontmoet de lezer de pittige arts Kat Novak, Ze is goed in haar werk, heeft zich gespecialiseerd in het achterhalen van de doodsoorzaak bij mensen, lijken worden bij haar gebracht als de dood als verdacht of als niet natuurlijk wordt beschouwd. Wanneer er in haar regio kort achter elkaar twee keer een lijk van een jonge vrouw gevonden wordt waarvan de doodsoorzaak op het eerste gezicht overduidelijk een overdosis drugs lijkt, slaat bij Kate de twijfel toch toe. Politie en politiek laten het echter al snel afweten. Kate is vastberaden en gaat dan ook zelf op onderzoek uit. Tijdens haar gevaarlijke speurtocht stuit ze al snel op de aantrekkelijke en rijke zakenman Adam Quantrell. Kate vermoed dat hij en zijn bedrijf een grote rol spelen bij de mysterieuze dood van de jonge vrouwen. Maar waarom voelt ze zich dan zo tot hem aangetrokken……

Met Meisje vermist is Tess Gerritsen er in geslaagd een fijne mix neer te zetten van spanning, misdaad en romantiek. Een verrassende en vooral prettige combinatie die Tess ogenschijnlijk moeiteloos met elkaar heeft weten te verweven tot één vloeiend lopend verhaal. Deze misdaad-thriller leest dan ook zeer vlot weg en de personages trekken je spontaan mee in hun verhaal. De auteur noemt dit zelf haar “overbruggingsboek”. Ze schreef in eerste instantie romantische boeken met een vleugje spanning om zich uiteindelijk volledig te storten op de thrillers uit de Rizzoli & Isles serie. Tussen de twee genres door kwam Tess met Meisje vermist, oorspronkelijk verschenen in 1994 en nu voor het eerst vertaald in het Nederlands. Een beetje laat, maar beter laat dan nooit! Een aanwinst voor iedere liefhebber van het spannende boek. Aanrader!

Doe nu mee met de prijsvraag

Titel: Meisje vermist
Auteur: Tess Gerritsen
Uitgever: The house of books
ISBN13: 9789044346299
Categorie: Crimezone > Misdaad
Pagina’s: 256
Uitvoering: paperback
Prijs: €19,99
Verschijningsdatum: 30 mei 2015
Trefwoorden: misdaad, politie, spanning,
romantiek, thriller, drugs
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 26-06-2015

Meer informatie over het boek of direct bestellen? Klik hier

Advertenties

Eén reactie »

  1. Pingback: Blogtour Meisje vermist | In de boekenkast

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.