Recensie In naam van de vader door Wilma Hartman:
In de naam van de vader, ik vond het een intrigerende titel en vroeg me af in welk verband dit terug zou komen in de thriller. Ik ken het vanuit mijn geloof /de kerk. Nu daar had het helemaal niets mee van doen.

Het is het verhaal van een rijke familie uit ’t Gooi. De buurt waar ik nu woon en dat vond ik wel erg leuk. Een advocatenfamilie, waarbij het traditie is dat de zoon de vader opvolgt. De vader, de zoon en later wordt van diens zoon ook weer verwacht dat hij advocaat wordt. De vader is een echte patriarch die alle problemen oplost (of moet ik zeggen lijkt op te lossen) die binnen de familie worden gemaakt. Dit verhaal gaat over zijn zoon, Francis, getrouwd met Renée en samen hebben ze kinderen onder andere een zoon Ties. Alles wat in de familie gebeurt gaat in naam van de vader die zijn kinderen goed onder de duim heeft en ze naar zijn pijpen laat dansen. Behalve Matthijs, die heeft geen contact meer met de familie.

Wat deed Francis en zijn broer daar ’s nachts in de tuin denkende dat niemand hen ziet? Wat doet Ties zo laat ‘s avonds nog op de hei? Wat is er met Renée aan de hand, waarom is ze zo afwezig? Iedereen heeft geheimen voor elkaar binnen dit gezin en dekken de ene leugen met de andere toe. Maar ook de vader van Francis heeft van alles te verbergen en wie is Judith? Wie is Miriam? Dit alles zorgt voor een heerlijk spannend verhaal, lekker op vakantie op het strand even alles vergeten en alle tijd om verder te lezen.

De schrijfstijl is simpel, je hoeft niet echt na te denken. Het einde vond ik wat gekunsteld alsof alles ineens opgelost moest worden. Ik had daar iets meer van verwacht.

In de naam van de vader was dan ook een heerlijk boek om te lezen maar een boek waarvan er wel meerdere geschreven zijn, niet echt uniek en dat is wel jammer.

★★★
Titel: In de naam van de vader
Leesfragment
Auteur: Linda Jansma
Uitgeverij: De Crime Compagnie
Categorie: Crimezone, misdaad
Uitvoering: paperback, E-book
Pagina’s: 450
ISBN13: 9789461093189
Verkrijgbaar vanaf: Juni 2018
Recensent: Wilma Hartman
Datum recensie: 21-07-2018
Prijs: 19,95 (E-book 9,99)
Bestellen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.