9789026133930-doorgeslagen-l-LQ-fMaak kennis met Janet Scott en Rachel Bailey, rechercheurs in Manchester.

Wanneer een tiener vermoord wordt aangetroffen in een armoedige flat, is haar moeder kapot van verdriet. Jaren geleden heeft ze dit kind toevertrouwd aan Jeugdzorg, maar het meisje is afgegleden in een milieu van drugs en vage types en nu tragisch aan haar einde gekomen. Voor rechercheurs Janet Scott en Rachel Bailey is deze zaak de eerste keer dat ze samenwerken en het verschil in hun karakters maakt het er niet makkelijker op. Maar ze zullen wel moeten: er loopt een moordenaar rond in Manchester, en misschien vinden ze die dichter bij huis dan ze kunnen vermoeden…

Cath Staincliffe is naast auteur ook een gerenommeerd scenarioschrijver voor radio en tv in Engeland. Voor haar werk werd ze meermalen onderscheiden.

 

In Doorgeslagen moet een doorgewinterde rechercheur tegen wil en dank samenwerken met een eigenzinnige nieuwkomer. Hun eerste zaak: een aan drugsverslaafd meisje die dood aangetroffen wordt door haar vriend, waar bij alles er direct op lijkt te wijzen dat de betreffende vriend de dader is. De jonge rechercheur Rachel blijkt zeer ambitieus te zijn en zoekt grenzen op waarmee ze niet alleen zichzelf, maar ook anderen in gevaar dreigt te brengen. Langzaam aan leren de beide vrouwelijke rechercheurs elkaar wat beter kennen en wordt hun band hechter.

Doorgeslagen is het eerste boek van een reeks politieromans, gebaseerd op de succesvolle Britse tv-serie ‘Scott & Bailey’, een serie die eerder ook in Nederland door de KRO werd uitgezonden. In dit eerste deel maak je als lezer kennis met de beide rechercheurs, met hun werk, sterke persoonlijkheid en hun privéleven. Het boek leest dan ook precies zoals je van een goede eerste kennismaking mag verwachten. Het begint wat traag, maar bied daardoor wel een krachtige basis voor de rest van de misdaadserie. Doorgeslagen is een milde thriller voor lezers die houden van detectiveseries. Verwacht geen huiveringwekkende thriller want dan kom je bedrogen uit. Vanwege het met regelmaat uitwijken naar de privéomstandigheden van de beide rechercheurs wordt je als lezer te vaak uit het verhaal getrokken waardoor de spanning geen kans krijgt om hoog op te lopen. Cath Staincliffe is er echter zeker in geslaagd om een goed kloppend plot neer te zetten met levendige personages en heeft met dit eerste deel de toon gezet voor een leuke misdaadreeks die de moeite van het lezen waard is.

Titel: Doorgeslagen
Auteur: Cath Staincliffe
Uitgever: De Fontein
ISBN13: 9789026133930
Categorie: Thriller> Misdaad
Pagina’s: 368
Uitvoering: paperback
Prijs: €18,99
Verschijningsdatum: 7 april 2015
Trefwoorden: Brits , Detective , KRO , Rizzoli & Isles ,
Scott & Bailey , Tess Gerritse , Tv-serie
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 15-06-2015

Meer informatie over het boek of direct bestellen? Klik hier

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.