Als vlak bij de villa van pianiste Luisa Baratti en haar dochter Cora het lichaam van een van Luisa’s leerlingen wordt gevonden met een grote snee op haar voorhoofd, gaat de politie ervan uit dat het om een gruwelijke, maar op zichzelfstaande moord gaat. Totdat er meer slachtoffers onder Baratti’s leerlingen vallen, allemaal met vreemde symbolen in hun voorhoofd gekerfd…

Recensie: Commissaris Ricardo Conti leidt het politieonderzoek en stuit onder meer op geruchten dat iemand de reputatie van de Baratti’s wil schaden om hen zo te dwingen de villa te verkopen. Hij bijt zich vast in de zaak, die steeds complexer begint te worden. Net als zijn privéleven. Hij ligt in scheiding en moet de grootste moeite doen om werk en privé uit elkaar te houden. Dat lukt niet altijd, want de druk om de moordenaar te vinden wordt zo groot dat hij onbewust zijn zoontje Matteo in gevaar brengt. Als hij Matteo naar een pianoles van mevrouw Baratti stuurt om zo zelf de villa nader te kunnen onderzoeken, neemt hij het grootste risico van zijn leven.

Commissaris Ricardo Conti zet vanaf het begin zijn tanden vast in het politieonderzoek waarbij hij en zijn team op zoek gaan naar de moordenaar van een talentvolle pianiste. Al snel leiden de sporen naar de villa van de gepassioneerde pianiste Luisa Baratti. Waar hij naast Luisa tevens kennismaakt met haar zorgzame dochter Cora en de muzikale kleindochter van Luisa.
Helaas zijn de privéomstandigheden van Ricardo Conti verre van ideaal. Hij zit midden in een scheiding, neemt zijn eigen tekortkomingen in gedachten onder de loep en doet er alles aan om zijn relatie met z’n zoontje te verbeteren. Dit laatste valt niet mee, vooral omdat het onderzoek al zijn tijd en aandacht opeist. Gaandeweg leert hij zichzelf beter kennen, maar maakt hij één grote fout waardoor hij zijn eigen zoontje ernstig in gevaar brengt.

Angela Capobianchi heeft de gave je vanaf de eerste bladzijde mee te nemen in het verhaal en de personages. Of het nu gaat om één van de hoofdpersonages of een personage die maar een enkele keer in de thriller voorbij komt, stuk voor stuk worden ze uitgebreid aan je voorgesteld. Door de vele Italiaanse namen die voorbij komen loop je de kans dat je in het begin af en toe de neiging hebt terug te bladeren naar het deel waar deze personage aan je werd voorgesteld. Toch zul je merken dat het verhaal zeer zeker boeit en kun je bijna niet stoppen met lezen omdat je benieuwd bent naar de afloop.

De uitvoering is een gedetailleerde, literaire thriller en een aanrader voor iedereen die graag spannende boeken leest.

Een verrassend krachtige thriller.

Titel: De uitvoering
Auteur:Angela Capobianchi
Vertaler:Saskia Peterzon-Kotte
ISBN:978 94 005 0124 9
Uitgeverij: AW Bruna
Prijs: €19,95
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 22-02-2013
Bestellen

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.