De blog In de Boekenkast bestaat dankzij een enthousiast team ervaren recensenten uit Nederland en België. Echte boekenwurmen die het liefst de hele dag met hun neus in de boeken zouden zitten. Of het nu gaat om E-books of papieren boeken, over een ding zijn we het allemaal eens: mooie verhalen zijn er om te delen! Daarom schrijven we graag over onze favoriete boeken en zorgen we er samen voor dat andere boekenwurmen (zoals jij, anders was je hier vast niet) de weg naar mooie, interessante, spannende en fascinerende boeken gemakkelijk kunnen vinden. De blog is ingedeeld in diverse categorieën van jeugdboeken tot thrillers. Bij iedere recensie die we schrijven staan de belangrijkste gegevens altijd vermeld, van de naam van de auteur, ISBN tot uitgever. Om het je extra gemakkelijk te maken staat er onderaan iedere recensie een bestellink, zodat je het boek direct kunt aanschaffen (mocht je dit willen). Maar natuurlijk zijn de meeste boeken ook te vinden via de websites van de uitgeverijen zelf, op de websites van de auteurs en bij de plaatselijke boekwinkel.

Wij stellen ons allemaal graag even kort aan je voor:

Sandra Hutchison

Sandra Hutchison (1971) werd geboren in Rotterdam en las als kind al tot in de late uurtjes. Nadat ze het boek De tuinen van Dorr van Paul Biegel onder ogen had gekregen wist ze het zeker ze was verslaafd! Nu jaren later leest ze bijna alle genres, maar is nog van de oude stempel en leest alleen papieren exemplaren. Voor haar geen E-books!  Ze heeft een lichte voorkeur voor debuten, thrillers en (feelgood) romans. Je vindt recensies van haar hand in de rubrieken: Crimezone, Lifestyle, Romans en Young. 

Chantal Hutchison

Chantal Hutchison (1996) is een serieverslinder en een eigenzinnige lezer. Ze leest snel, maar momenteel niet zoveel vanwege tijdgebrek door studie, werk en haar Netflixverslaving. Echter als ze leest dan is ze niet meer stoppen. Ze schrijft gedreven over haar favorieten zoals de boeken van Alexandra Penrhyn Lowe. Je leest haar recensies in de rubriek: Young (jeugdboeken & Young Adult).

Anita de Groot (1969) is een groot liefhebber van de feelgood-romans en de populaire licht erotische New Adult romans. Daarnaast leest ze zo nu en dan graag een goede thriller en de zogenaamde chicklits. Ze heeft geen voorkeur voor E-books of papieren exemplaren, als ze maar kan lezen. Wil je haar recensies lezen? Kijk dan eens in de rubrieken: Crimezone, Romans en Young.

Antoinette van Steeg

Antoinette van Steeg (1977) recenseerde al voor diverse blogs voor ze zich bij In de Boekenkast aansloot en gaat daar gewoon mee door. Schrijven voor dit blog doet ze er met veel enthousiasme bij. Ze vindt bijna alle genres leuk om te lezen, behalve kook- en tuinboeken. Voorkeur ligt licht bij debuten en historische romans. Recensies van haar hand zijn te vinden in de rubrieken: Crimezone, Lifestyle, Romans en Young.

Astrid Langeveld

Astrid Langeveld (1980) leest eigenlijk alle genres tot kinderboeken aan toe. Van prentenboeken kan ze nog altijd genieten al heeft ze geen kinderen meer in die leeftijd. Ze leest gewone (papieren) boeken en E-books. Toch heeft ze nog altijd het liefst echte boeken, maar dat komt, omdat ze het heerlijk vindt om boeken te ruiken! Veel boekenwurmen zullen zich hier waarschijnlijk wel bij aan kunnen sluiten. Je leest haar recensies in de rubrieken: Crimezone, Lifestyle, Romans en Young.

Dayenne Wamsteeker

Dayenne Wamsteeker (1987) vindt het heerlijk om boeken te lezen en te recenseren. Ze is blij dat haar recensies op de blog In de Boekenkast terecht komen, zodat jij ze kunt lezen! Zelf leest ze graag (historische)romans, thrillers en feelgood boeken. Daarnaast vindt ze het ook leuk om kookboeken en prentenboeken te recenseren, want ze houdt van koken en leest graag voor aan haar dochter.
Dayenne leest zowel e-books als papieren boeken. Haar recensies zijn te ontdekken in de rubrieken: Crimezone, Lifestyle, Romans en Young.

Fany van Hemelen

Fany van Hemelen (1974) woont in België en leest (haast) alles wat los en vast zit, zowel E-books als papieren boeken. Als kind bracht ze vele uren door tussen de verzameling boeken van haar opa. Waarschijnlijk ontstond hier de liefde voor het boek. Later zat ze uren in de bibliotheek en speciaal voor haar werden de nieuwste aanwinsten uitgezocht. Dit was nodig want alle andere boeken had ze al gelezen. Ze leest zowel Nederlandse, Vlaamse als Engelstalige boeken. Zelfs luisterboeken heeft ze ontdekt en sindsdien geniet ze hier ook van. Ze staat daarbij eigenlijk wel open voor ieder genre. Maar vooral leest Fany graag young adult, fantasy, sciencefiction , romans, thrillers en non-fictie. Maar ook boeken over gezondheid, koken en bakken en kinderboeken hebben serieus haar belangstelling. Op haar werk in de Buitenschoolse Kinderopvang is ze gekend als de verteller van dienst en haar metekind vraagt altijd om boeken voor te lezen. Lezen in al zijn vormen is als ademen voor haar… : “Noodzakelijk en onmisbaar dus”.
Recensies van haar zijn te lezen in de rubrieken: Crimezone, Lifestyle, Romans en Young.

Hannie van Grol

Hannie van Grol (1946) leest veel en heel gevarieerd. Al van jongs af aan was ze verslaafd aan lezen, vooral de boeken van Pim Pandoer waren favoriet. Maar ook Alleen op de wereld, De negerhut van Oom Tom en vele andere. De enige genres die haar echt niet kunnen bekoren zijn horror en fantasie. Haar voorkeur ligt vooral bij de (psychologische) thrillers, romans en literatuur. Maar ook YA of feelgood romans leest ze graag. Ze leest E-books, maar ook papieren boeken zijn welkom. Je vindt recensies van haar hand in de rubrieken: Crimezone, Lifestyle, Romans en Young. 

Inge Brunnekreef

Inge Brunnekreef (1972) heeft een duidelijke voorkeur voor echte fysieke boeken. E-books zijn aan haar niet besteed. De geur en het voelen van de blz. vindt ze erg belangrijk. Als kind las ze al veel boeken en was ze wekelijks te vinden in de bibliotheek. Ze leest vooral thrillers maar wisselt graag af met een roman of YA . Daarnaast blijft ze prentenboeken toch ook wel heel erg leuk vinden. Ze is echter geen fan van fictie, horror en fantasieboeken. Haar recensies zijn te vinden in de rubrieken: Crimezone, Romans en Young.

Jolanda Dijksta

Jolanda Dijkstra (1963) houdt van veel soorten boekgenres. Ze leest al vanaf haar jonge jeugd, maar werd pas echt verliefd op lezen toen ze – op aanraden van haar moeder – het boek Joop ter Heul van Cissy van Maxveldt had gelezen. Zou ze echt een keuze moeten maken dan hebben feelgood romans, historische verhalen en romantische thrillers toch echt wel haar voorkeur. Het maakt daarbij voor haar niet zoveel uit of het om een papieren exemplaar gaat of een E-book. Met fantasieboeken zoals Harry Potter maak je haar echter alles behalve blij. Een beetje fantasie in een boek vindt ze prima, maar men moet niet overdrijven. Benieuwd naar haar recensies? Je kunt ze terugvinden in de rubrieken Crimezone en Romans.

Jolanda Kalkman en kids

Jolanda Kalkman (1978) is erg actief bij Kinderzwerfboek. Zo heeft ze een eigen kinderzwerfstation (minibieb voor kinderen) voor de deur. En als ambassadeur voor het kinderzwerfboek in haar woonplaats probeert ze ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk kinderen over leuke boeken kunnen beschikken. Dit doet ze samen met haar zoon (11). Ook heeft ze een dochter (3) die een echte boekenwurm is.Samen met haar kinderen worden er dan ook een heleboel boeken gelezen. En hier horen (kinder)recensies schrijven natuurlijk ook bij! Zelf leest ze graag romans, historische romans en oologromans. Het maakt daarbij niet uit of het een E-book of een papieren exemplaar gaat. Hoewel? Soms kan er niks tegen een papieren boek op! Zo nu en dan wisselt ze het lezen van romans graag in voor een goede thriller. Ook staat ze open voor andere genres. Ze laat zich wat dat betreft graag verrassen, die boeken blijken vaak het leukst! Maar met fantasieboeken voor volwassenen of horror maak je haar echt niet blij. Je vindt de recensies van haar in de rubrieken: Crimezone, Romans en Young.

Lore van Dun

 

Lore van Dun (1995) is een van onze twee vaste recensenten uit België. Zij is een groot fan van de zogenaamde feelgood-romans, maar ook het Y.A. genre kan haar wel bekoren. Ze weet precies wat ze wil! Voor de rest maak je haar dan ook met weinig andere genres echt blij. Ze houdt absoluut niet van fantasieboeken en thrillers. Ze leest zowel E-books als papieren boeken, met een lichte voorkeur voor het papieren boek. Je komt haar recensies tegen in de rubrieken: Romans en Young.

Wilma Hartman (1963) was van jongs af aan al een echte lezer, een lèse-tinus zoals haar vader haar noemde. Bij de bibliotheek mocht ze 3 boeken per maand lenen, nu dat was voor haar veel te weinig. Later las ze vaak Engelse boeken, daar deed ze wat langer mee. Een papieren boek leest voor haar het prettigst, de geur, het gevoel en het gemak om eens terug te bladeren, maar een E-book heeft ook veel voordelen, denk aan de vakantie (kan ze eindelijk genoeg boeken meenemen) of als je s avonds in bed nog wil lezen. Wilma leest eigenlijk alles wat los en vast zit, sciencefiction en horror vindt ze helemaal niets. Engelse boeken leest ze ook nog steeds, zo heeft ze pas nog met veel plezier The Wolf van Leo Carrew gelezen. Omdat ze niet meer in de jonge kinderen zit vindt ze het lastig om te beoordelen of een boek echt bij kinderen past, dat laat zij aan een ander over. Haar recensies zullen voornamelijk te vinden zijn in: crimezone, lifestyle en romans maar wie weet vind je van haar ook nog wel eens ergens anders een recensie.

Yvonne Hoogendijk

Yvonne Hoogendijk (1954) is geboren in Amsterdam en woont nu in Almere, samen met haar partner Harry en hondje Koen. Ze komt uit een echte leesfamilie en leest sinds ze leerde lezen in de eerste klas van de lagere school. Behalve lezen heeft ze nog een paar andere hobby’s wandelen met de hond, fietsen en haken. Ze leest het liefst romans en dan vooral de feelgood-romans, historische romans en de streekromans. Daarnaast maakt ze graag tijd vrij voor een waargebeurd verhaal of een spannende thriller. Waar ze absoluut geen fan van is zijn de boeken in de genres horror en sciencefiction. Haar voorkeur gaat duidelijk uit naar E-books maar ze leest eventueel ook papieren exemplaren. Haar recensies zijn terug te lezen in de rubrieken: Crimezone en Romans.

Uitgeverij of auteur?
Bent u als uitgeverij of auteur op zoek naar een passende recensent voor uw boek(en) dan heeft u die hierboven vast gevonden. Uw oog laten vallen op een specifieke recensent? Mail dan gerust de naam van de betreffende recensent mee met uw recensieverzoek naar indeboekenkast@kpnmail.nl of gebruik onderstaand contact formulier. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.