Het interview

Standaard

Recensie Het interview door Antoinette van Steeg:
Het interview doet zijn naam eer aan. Het boekje staat grotendeels in het teken van de interviews die de succesvolle journaliste Stephanie Hall met Elisabeth Moriau heeft. Een grote wens die voor Stephanie in vervulling gaat.
De interviews vinden plaats over een aantal dagen, waarbij Elizabeth een aantal eisen stelt. De grootste voorwaarde die ze stelt is dat het interview pas openbaar mag worden na haar overlijden. Hoe vaker de vrouwen elkaar spreken hoe meer ze naar elkaar lijken toe te trekken.

Elizabeth is een steenrijke kunstenares die op leeftijd is. Ze is ongeneeslijk ziek en leeft al jaren buiten de schijnwerpers. Een bewuste keuze, die niemand verder weet. Tijdens het lezen leren we de beide dames steeds een beetje beter kennen en krijgen we de daadwerkelijke reden van het terugtrekken te weten. Elisabeth heeft geen makkelijk leven gekend.
Wanneer er geen interview is, leren we tussen de regels door Stephanie beter kennen, maar echt goed komt dit niet uit de verf. Het eind is voorspelbaar, maar maakt Het interview wel af.

Ik moet zeggen dat ik het idee van het verhaal goed gevonden vind. Echter voelt het geheel wat afstandelijk aan. De dames kennen elkaar niet, dus ook niet hun tekortkomingen en onzekerheden. Af en toe tipt de auteur een geheim of pijnpunt aan, maar nergens wordt dit dieper uitgewerkt. Dit geeft het verhaal een bepaalde emotionele lading die de lezer vaak in het ongewisse laat.
Het interview is een kabbelend voortschrijdende roman met enige humor. De schrijfstijl is tijdens het interview wat saai, maar over het geheel leest het verhaal toch vlot weg. Een boek dat mij als lezer heeft doen twijfelen wat ik er nu werkelijk van vond. Ik heb het met verschillende emoties gelezen. Er gebeurt niet heel veel en toch raakte het mij met momenten.
Na wikken en wegen geef ik het boek 3,5 sterren. Het is zeker een bijzondere roman geworden.

★★★
Titel: Het interview | Auteur: Pat Donnez | Uitgeverij Vrijdag | Categorie: romans, fictie | Uitvoering: paperback of e-book | 144 pagina’s | ISBN13: 9789460016950 | Verkrijgbaar sinds: december 2018 |Recensent: Antoinette van Steeg | Datum recensie: 26-02-2019 | Prijs: €17,95 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.