Koolhydraatarme recepten uit Oanh’s Kitchen

Standaard

Recensie Koolhydraatarme recepten uit Oanh’s Kitchen door Sandra Hutchison:
In 2014 ontdekte Oanh de koolhydraatarme manier van koken. Het bleek voor haar een prima manier om af te kunnen vallen, ze kreeg er een gezonde huid voor terug en had minder last van gevoelige darmen. Zelfs haar humeur knapte ervan op. Door al deze pluspunten begon ze haar eigen recepten te maken en deelde deze via Facebook met haar volgers daar. Momenteel heeft ze een drukbezochte website en gaan haar kookboeken als warme broodjes over de toonbank en terecht!

In dit kookboek Koolhydraatarme recepten uit Oanh’s Kitchen zijn de recepten afgestemd op slechts 20 tot 30 gram koolhydraten per dag, veel van deze koolhydraten bestaan uit groenten. Het enige nadeel van de recepten vind ik persoonlijk dat er recepten voor 2, 3 of vier personen in staan. Je moet bij de aanschaf van de nodige producten dus goed opletten op hoeveel personen het betreffende recept gericht is. Anders maak je voor je het weet veel te veel of juist te weinig klaar. Persoonlijk had ik het dan ook prettiger gevonden wanneer het aantal personen bij ieder recept identiek was geweest, rekenen kunnen we dan verder zelf wel.

Maar dat is dan ook het enige echte nadeel van dit kookboek. De ingrediënten voor de recepten zijn gemakkelijk te verkrijgen, de gerechten zijn gemakkelijk zelf te maken voor iedereen met een beetje kook- en bakervaring en het resultaat is in de meeste gevallen smaakvol. Hier en daar moet je misschien een recept een beetje aanpassen naar eigen smaak, maar dat is bij bijna elk kookboek wel het geval.

Handig zijn ook de weekmenu’s in het boek. Een fijne ondersteuning voor als je net begint met koolhydraatarm eten. In het boek staat naast gezonde voeding vooral genieten voorop. Dat is denk ik direct het geheim achter het succes van Oanh’s reeks kookboeken.

In dit boek vind je na een handige inhoudsopgave aangename en gemakkelijk te bereiden recepten. Te beginnen met crackers en broodjes. Opgevolgd door diverse hoofdstukken van ontbijt tot desserts. Een mooie aanvulling hierop zijn de recepten voor Koolhydraatarme sausjes.

Favorieten hier in huis zijn vooral de grove andijviestamppot en de romige limoendesserts. Wel heb ik gemerkt dat bij sommige hoofdgerechten het aangenaam is om eerst een soepje vooraf te nemen of om jezelf te verwennen met een van de Koolhydraatarme nagerechten uit het boek. Lijnen is prima, maar het moet wel leuk blijven. Door af en toe een recept wat aan te vullen is dan een prima optie, zo hou je het stap voor stap aanpassen van je eetpatroon ook beter vol. Fijn ook is dat er bij veel van de recepten extra variatietips gegeven worden.

In ieder geval is dit boek niet voor niets een bestseller, een functioneel kookboek vol aangename recepten voor in elke keuken.

★★★★★
Titel: Koolhydraatarme Recepten uit Oanh’s Kitchen | Auteur: Oanh Ha Thi Ngoc | Uitgeverij Björnbooks | Categorie: kookboeken | Uitvoering: paperback | 192 pagina’s | ISBN13: 9789080165403 | Verkrijgbaar sinds: april 2016 | Prijs: €17,99 | Bestellen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.