Bakken zonder tarwe

Standaard

Recensie Bakken zonder tarwe door Hannie van Grol:
Marike Bol is bekend van de foodblog Oh my pie!
Ook heeft ze al eerder een boek geschreven met dezelfde titel. En nu is haar tweede boek een feit: Bakken zonder tarwe. En hierin deelt ze haar passie voor bakken zonder tarwe maar met behulp van allerlei andere bijzondere meelsoorten. Ook zijn de recepten stuk voor stuk vrij van gluten, lactose en geraffineerde suikers.

Ze start haar boek met een beschrijving over hoe glutenvrij brood te bakken. Ook vertelt ze wat je in kunt zetten als je geen eieren wilt gebruiken. Er staan verschillende alternatieven voor genoemd. Daarna volgt een bespreking van de vervangers voor tarwe. Ze beschrijft wel zeven verschillende soorten meel, ieder met een eigen kenmerk en typerende smaak. Ook geeft ze een kijkje in haar keukenkastje met de verschillende ingrediënten. En dan volgen de recepten, alle voorzien van een prachtige en inspirerende foto. Er zijn meerdere soorten brood en bolletjes, allerlei taarten, koeken, cakes, hartige hapjes etc. Ieder recept begint met een uitleg van de keuze voor dit bepaalde gerecht of de gebruikte ingrediënten. Daaronder wordt de bereidingstijd genoemd en wat je nodig hebt om dit gerecht te kunnen maken. De bereidingswijze wordt stap voor stap duidelijk uitgelegd, zodat je precies weet wat je

Foto: Hannie van Grol

achtereenvolgens moet doen.

Zelf heb ik de verrassende pompoencake gebakken. Omdat ik geen pompoenpitten had, heb ik gewerkt met meer walnoten dan er beschreven werden. Tenslotte hadden we dit jaar ook zo’n geweldige oogst uit eigen tuin. En omdat er toch al pompoen verwerkt werd in de cake, leek me dat een aanvaardbare optie. Dat bleek inderdaad het geval te zijn. De cake was prima gelukt en smaakte heerlijk, niet te vergelijken met een traditionele cake. Belangrijk is dat je de bekende en vertrouwde smaak loslaat en je laat verrassen door de bijzondere smaak van dit baksel.

Bakken zonder tarwe is een fantastisch boek geworden met schitterende foto’s en geweldige recepten. Echt de moeite van het proberen waard! En kijk ook eens rond op haar website: je komt er de meest verrassende recepten tegen. Genoeg afwisseling en inspiratie om te bakken zonder tarwe.

★★★★★
Titel: Bakken zonder tarwe | Leesfragment | Auteur: Marike Bol | Uitgeverij BjörnBooks | Categorie: kookboeken | Uitvoering: | 216 pagina’s | ISBN13: 9789492537089 | Verkrijgbaar sinds: september 2018 |Recensent: Hannie van Grol | Datum recensie: 26-11-2018 | Prijs: € 19,50 | Bestellen

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.