Oogstkoken

Standaard

Recensie: Oogstkoken is het mooie Jubileumboek van het populaire lifestyle tijdschrift Seasons. Het trendbewuste blad dat je onder andere binnen laat kijken in inspirerende huizen en je een blik gunt in de sfeervolste tuinen. Het blad staat altijd bomvol creatieve groenideeën, interieur en stylingtips. Maar het is ook een praktisch blad over puur en vers koken. De allerbeste recepten uit 25 Seasons-jaren zijn voor je gebundeld in het praktische kookboek Oogstkoken.

Tijdens het creëren van het kookboek Oogstkoken hebben de makers zich vooral gericht op mensen met een moestuin. Maar ook mensen met een passie voor pure en eerlijke voeding zullen zich in dit boek kunnen vinden. Het boek heeft een degelijke harde kaft en een mooie landelijk ogende foto. Ook aan de inhoud is veel aandacht besteed. Het kookboek staat vol vlijmscherpe foto’s en is wat dat betreft dan ook een juweeltje. Bovendien nodigen de redelijk eenvoudige recepten echt uit om zelf aan de slag te gaan.

Foto: Seasons – Linde Verhulst

Het kookboek heeft een andere indeling dan dat je waarschijnlijk gewend bent van de vertrouwde kookboeken. Meestal worden de recepten ingedeeld van ontbijt tot diner. Maar bij Oogstkoken richten ze zich op de gezonde basis van iedere maaltijd; de verse groentes, kruiden en vruchten uit eigen tuin (van aardappel tot zacht fruit). Om je een idee te geven; De recepten starten met een heel hoofdstuk over de tuinboon. Na een uitgebreide inleiding van twee pagina’s over deze groente, volgen een aantal recepten met de tuinboon in de hoofdrol. In de inleiding bij elk hoofdstuk wordt vermeld wat de eetbare gedeelten zijn, de beste plek is om deze te kweken, weke groenten goede buren zijn, de Latijnse naam, oogsttijd en er worden bewaartips gegeven. Handig voor wie daadwerkelijk een moestuin heeft of er een wil beginnen.

De smakelijk overkomende recepten kunnen natuurlijk ook gewoon gemaakt worden met groente, kruiden en fruit van de groenteboer of van de plaatselijke supermarkt. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Basilicum-soufflé, een worteltaart met dadels en donker bier of een omelet met kardoen? Na de vele bruikbare recepten volgt er een diepgaande uitleg over conserveren en wordt het boek uiteindelijk afgesloten met een handig alfabetisch register. Een leuk kookboek waar je het hele jaar plezier van kunt hebben.

★★★★
Titel: Oogstkoken
Auteur: redactie van het tijdschrift Seasons
Uitgeverij: Fontaine Uitgevers
Categorie: Kookboeken
Uitvoering: hardcover
Pagina’s: 256
ISBN13: 9789059568372
Verkrijgbaar vanaf: februari 2018
Recensent: Sandra Hutchison
Datum recensie: 12-03-2018
Prijs: €24,95
Bestellen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.