Winactie: Een schitterende chaos

Standaard

Hoe de scherven van twee levens samen schitteren.

‘Weet je wat de Japanners doen met gebroken servies?’ Robbie kijkt me aan. “Kintsukuroi” noemen ze het. Ze vullen de barsten tussen de porseleinscherven op met goud. Brengen het terug in de oude staat, en toch is het nieuw. Ze vinden dat de barsten het mooier maken, waardevoller.’

Ava is kwaad op de wereld sinds de dood van haar beste vriendin Kelly. Ze maakt zichzelf onmogelijk op school en – hoe geliefd ze ook is – het geduld van de mensen om haar heen raakt op. Ze voelt zich eigenlijk alleen prettig als ze bij de Magic Kebab werkt. Gideon is Ava’s tegenpool: een in zichzelf gekeerde jongen die zich het liefst terugtrekt in zijn eigen wereld, omringd door zijn lp’s. Als hij zich tussen de mensen moet begeven is hij bang voor een paniekaanval – niet voor niets loopt hij al jaren bij een psychiater. Na de zoveelste mislukte sollicitatiepoging wordt hij bij Magic Kebab aangenomen als bordenwasser. In dat louche restaurant ontstaat tussen Ava en Gideon een voor beiden onverwachte, bijzondere vriendschap. Zullen ze elkaar tussen de scherven van hun levens kunnen vinden?

‘De winnaar van de Text Prize 2016, Een schitterende chaos, is grappig en verdrietig en een beetje gestoord en romantisch en volslagen realistisch. Met andere woorden, net het echte leven.’ – jurryrapport Text Prize 2016

Vol humor beschrijft Claire Christian de lotgevallen van Ava en Gideon. Een Young Adult boek dat je leest met een niet te wissen grijns op je gezicht, terwijl je hart soms breekt.

Benieuwd naar dit boek van uitgeverij Lemniscaat? Mooi zo, want jij maakt kans om hem te winnen. Weet jij het antwoord op onderstaande vraag?
Door wie werd dit boek vertaald naar het Nederlands? Hulp nodig voor het antwoord? Klik hier
Vul dat dan samen met je gegevens in op onderstaand formulier. Wie weet ben jij dan straks een mooi boek rijker.


Met dank aan: Uitgeverij Lemniscaat.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s