Wonders of the Sea 3D

Standaard

De natuurfilm Wonders of the Sea 3D werd zondag 29 oktober voor het eerst in Nederland vertoond op het Wildlife Film Festival in Cinerama Rotterdam. Met deze mooie film over de bijzondere onderwaterwereld werd het vierdaagse Rotterdamse festival passend afgesloten. In de Boekenkast was erbij!

Recensie: Wonders of the Sea 3D werd geproduceerd door de bekende acteur en oud-gouverneur van Californië, Arnold Schwarzenegger. Hij neemt in zijn rol als voice-over de kijker mee naar de meest wonderlijke onderwaterwezens. Natuurlijk zijn er al veel natuurfilms gemaakt, waaronder een aantal prachtige documentaires over de bijzondere onderwaterwereld. Toch is Wonders of the Sea 3D net even anders. Het biedt de kijker een unieke virtuele ervaring, een boeiende kijk ín diverse oceanen verspreid over de wereld. Het neemt je mee op een reis naar de diepe wateren in Frankrijk, bij de Bahama’s, Mexico en de mooie Fiji eilanden. De makers laten je oog in oog staan met een tot op heden onbekende onderwaterwereld. Vooral de microscopische beelden, de hamerhaaien en de scènes die tijdens nachtelijke duiksessies zijn gemaakt laten een blijvende indruk achter.

Deze fascinerende documentaire werd gemaakt door Jean-Michel Cousteau (zoon van ontdekkingsreiziger Jacques-Yves Cousteau) en zijn volwassen kinderen. Een bijzondere familie die hun passie voor het onderwaterleven in elk geval met elkaar gemeen hebben. Dankzij nieuwe, 3D filmtechnieken, close up, ,Ultra-HD 4K, slow motion, macro en motion control is het nu mogelijk om de oceaan op een geheel nieuwe manier te tonen. Het resultaat mag er zijn, hoewel de voice over de film een beetje ouderwets sfeertje geeft maken de beelden een hoop goed. De achtergrondmuziek die tijdens het bekijken van de film te horen zijn, zijn een mooie aanvulling op de beelden en doen geen afbreek aan de unieke sfeer en de belangrijke boodschap die de film mee wil geven:
Bescherm de oceaan, op die manier bescherm je ook jezelf en de generaties na ons. Aldus Arnold Schwarzenegger.

Een wonderlijk mooie film voor iedere natuurliefhebber! Vanaf 21 december in de bioscoop.

Website Wonders of the Sea 3D
Bekijk hier de trailer

Het Wildlife Film Festival (WFFR) is een kleinschalig vrijwilligers initiatief. Ontstaan uit een liefde en voor dieren, films en de natuur. Het jaarlijkse hoofdprogramma van dit mooie festival bestaat uit een wedstrijdgedeelte waarvoor zowel amateur- als professionele natuurfilmmakers zich aan kunnen melden. Een aantal van deze films worden geselecteerd en vertoond op het festival. Het festival vindt volgend jaar wederom in oktober plaats in bioscoop Cinerama, te Rotterdam. Van 25 tot en met 28 oktober 2018.

(Bron: DFW, WFFR)

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.