Anna

Standaard

AnnaVan bestsellerauteur Niccolò Ammaniti

Nadat een mysterieus virus alle volwassenen heeft uitgeroeid, is Sicilië verworden tot een gigantische ruïne van verlaten steden, afgebrande winkelcentra en onbegaanbare wegen. Alleen de kinderen zijn overgebleven en proberen op het desolate eiland, waar de hitte en de zon het landschap teisteren en overal hongerige wilde honden op de loer liggen, te overleven zonder elektriciteit, vers water en voedsel.
Sinds de dood van hun ouders zorgt de dertienjarige Anna voor haar acht jaar oude broertje Astor, aan de hand van het notitieboekje dat haar moeder achterliet. Als Astor wordt ontvoerd, besluit Anna samen met haar hond naar hem op zoek te gaan in de hoop uiteindelijk de overtocht naar het vasteland te maken, op weg naar een nieuwe toekomst.

Niccolò Ammaniti (1966) is de auteur van de bestsellers Ik haal je op, ik neem je mee , Ik ben niet bang en Zo God het wil. Daarnaast schreef hij Het laatste oudejaar van de mensheid, Laat het feest beginnen!, Ik en jij en Een delicaat moment. Zijn werk verschijnt in 44 landen en meerdere van zijn boeken zijn succesvol verfilmd. (Bron: Lebowski)

 

Recensie: Vanuit België heeft een dodelijke ziekte, die iedereen ouder dan 14 jaar lijkt te treffen, nu ook Sicilië bereikt. Na het overlijden van haar moeder aan dit vreselijke virus staat Anna er alleen voor. Ze heeft nu de volledige verantwoording voor haar vierjarige broertje en heeft als steun alleen de adviezen uit het schriftje dat hun moeder voor haar dood vol schreef. Samen verblijven ze vier jaar lang zoveel mogelijk in hun ouderlijk huis, De Moerbeihoeve. Wanneer haar broertje op achtjarige leeftijd ontvoerd wordt komt hier verandering in, ze verlaat de hoeve en gaat hem zoeken…….

Anna is het ontroerende verhaal van een meisje die gedwongen wordt snel op te groeien. Een verhaal over overlevingsdrang, liefde en de zoektocht naar jezelf. Indrukwekkend mooi geschreven door Nicollò Ammaniti. De teksten beeldend, bijna poëtisch met een ogenschijnlijke eenvoud, waardoor de bladzijden ongemerkt in elkaar over lijken te vloeien en je als lezer geen moeite hoeft te doen om de loop van het verhaal te kunnen volgen. Beelden van een Sicilië als rampgebied, eigenaardige personages en – situaties passeren de revue en maken je medereiziger van de barre zoektocht van Anna.

Anna is zonder twijfel een heuse aanrader!

★★★★★
Titel: Anna
Auteur: Niccolo Ammaniti
Zijn Facebookpagina
Vertaling: Etta Maris
Uitgever: Lebowski
ISBN13: 9789048828418
Categorie: Literatuur> Roman
Uitvoering: paperback
Prijs: €19,99
Pagina’s: 280
Verschijningsdatum: 15-01-2016
Trefwoorden: Sicilië, ramp, toekomst, fictie,
overleven, opgroeien, ziekte
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 14-01-2015

Bestellen

Deze recensie is onderdeel van de officiële Lebowski Blogbom rondom Anna

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.