Een liefde in Rome

Standaard

De jonge kunstenares Alice reist niet alleen naar Rome voor inspiratie, maar ook voor een laatste avontuur, voordat ze zich settelt met haar verloofde. Bestaat er zoiets als liefde op het eerste gezicht, en zou zij het ooit meemaken? Meg en Alec zijn in Rome voor een romantische vakantie. Die kunnen ze wel gebruiken sinds hun drukke leven met kinderen en carrières het heeft gewonnen van de romantiek. Constance en Lizzie zijn in Rome om de as te verstrooien van Henry, Constances geliefde echtgenoot en Lizzies broer. Constance en Henry hebben elkaar tientallen jaren geleden leren kennen in Rome, maar Lizzie weet niet wat het echte verhaal is achter die ontmoeting – en welke geheimen hun reis aan het licht zal brengen…

 

 

 

Recensie: De roman Een liefde in Rome beschrijft de liefde in al zijn facetten. Terwijl Alice en Gus een hevige verliefdheid beleven, herontdekken Meg en Alec juist de liefde. De chique-dame Constance sluit op haar beurt een liefdesleven af en haar schoonzus Lizzie leert dat je nooit te oud bent om de liefde van je leven te ontmoeten. Ze worden allen geholpen door de verteller van dit verhaal, een genius loci. Een beschermende liefdesgeest van een bepaald gebied, in dit geval Rome.

Dat laatste klinkt misschien wat zweverig, maar dat is deze roman zeker niet. De keuze van de auteur Mark Lamprell om een zogenaamde genius loci het woord te laten doen is origineel, misschien even wennen, maar erg vermakelijk. Naast dat deze liefdesgeest de lezer een aantal bijzondere romantische verhalen laat meebeleven neemt hij je ook mee naar alle uithoeken van zijn stad. Ook reist hij, op een luchtige manier, met je door de geschiedenis van Rome. Een liefde in Rome leest als een vlotte roman en is direct ook daadwerkelijk een fascinerende gids voor een minstens zo’n fascinerende stad; Rome!

Mark Lamprell brengt zijn personages op een luchtige manier tot leven. Hun verhalen lijken heel verschillend, maar zijn allen even pakkend. Hoewel deze liefdesroman dus uit diverse afzonderlijke verhalen bestaat, hebben deze meer met elkaar gemeen dan je in eerste instantie zou verwachten. Zeer divers, maar toch zo met elkaar vergelijkbaar. Je waant je tijdens het lezen even in Rome! De uitgebreide beschrijvingen van alle bezienswaardigheden in deze wonderlijke stad zijn een aangename aanvulling op het verhaal. Geschreven in een mooie eenvoud. Iedereen die Rome al in zijn hart heeft gesloten zal genieten van deze roman en ben je er al geweest dan zal je waarschijnlijk een hoop van wat wordt beschreven herkennen. De mooie, haast poëtische, beschrijvingen van Rome laten je na afloop achter met een sterk verlangen naar een persoonlijk bezoek aan deze stad!

Doe ook mee met onze prijsvraag en maak kans op het E-book van Een liefde in Rome, klik hier!

★★★★
Titel: Een liefde in Rome
Originele titel: The Lovers’ Guide to Rome
Auteur: Mark Lamprell
Uitgeverij: A.W. Bruna
Categorie: romans
Thema’s: Rome, liefde, Italië
Pagina’s: 256
Uitvoering: paperback
ISBN13: 978-94-005-0761-6
Verkrijgbaar vanaf: 11-10-2016
Datum recensie: 01-07-2017
Prijs: €17,50
Bestellen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s