Olivia is een spion

Standaard

Olivia hoort haar moeder klagen aan de telefoon. En wel over háár! Dat dwingt haar natuurlijk om te gaan spioneren. Ze stelt zich verdekt op en probeert zoveel mogelijk op te vangen van wat haar moeder over haar zegt. (Wat voor een opvallende persoonlijkheid als Olivia extra moeilijk is.) Olivia maakt zich grote zorgen als ze vader en moeder afluistert en het woord ‘instelling ‘ hoort vallen. Willen ze van haar af? Is haar gedrag zo erg?

 

 

Recensie: Wanneer De moeder van Olivia aan de telefoon haar hart lucht over het gedrag van haar dochter weet ze niet dat Olivia alles hoort. Het varkentje Olivia besluit te onderzoeken hoe haar moeder precies over haar denkt en speelt voor spion. Olivia zorgt ervoor dat ze tijdens alle gesprekken die haar moeder voert stiekem aanwezig is. Dan hoort ze dat haar moeder Olivia mee zal nemen naar een instelling. Wil haar moeder van Olivia af? Of heeft ze het toch niet helemaal goed begrepen?

Ian Falconer heeft na vijf jaar eindelijk weer de stoute schoenen aangetrokken en een verhaal rondom het grappige varkentje Olivia geschreven en geïllustreerd. Inmiddels bestaat de leuke serie over de pittige Olivia uit elf titels waarvan er inmiddels zes in het Nederlands zijn verschenen. Hopelijk zullen ook de andere titels snel de Nederlandse markt gaan veroveren, want de verhalen rondom Olivia zijn erg vermakelijk. De grappige illustraties maken van het bijhorende verhaal een mooi geheel. Olivia is een spion is een fijn boek om uit voor te lezen. De eigenwijze Olivia is ook in dit nieuwe boek weer hartveroverend en vooral erg vermakelijk.
;

★★★★
Titel: Olivia is een spion
Auteur: Ian Falconer
Uitgeverij: Rubinstein
Categorie:Prentenboeken
Pagina’s:36
Uitvoering: hardcover
ISBN13: 9789047622819
Verkrijgbaar vanaf: mei 2017
Datum recensie: 28-06-2017
Recensie: Sandra Hutchison
Prijs: €13,99
Bestellen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.