Demain Tout Commence

Standaard

Samuel leidt een zorgeloos leven in het zonnige zuiden van Frankrijk hier geniet hij van het leven met veel feest en weinig verantwoordelijkheden.
Tot Kristin, een van zijn oude veroveringen langskomt en het verhaal vertelt dat hij de vader is van Gloria haar baby. Wanneer Kristin de baby bij Samuel achterlaat vertrekt hij halsoverkop naar Londen om Gloria terug samen te brengen met haar moeder, helaas zonder succes.
Vader en dochter vestigen zich in Londen waar Samuel aan het werk gaat als stuntman hier ontpopt hij zich een liefdevolle, onconventionele vader. Acht jaar later zijn hij en Gloria een onafscheidelijk duo, op dit moment duikt de moeder van Gloria opnieuw op en wil ze haar dochter terug…

 

 

Recensie: Demain Tout Commence is een remake van een eerder verschenen filmkomedie uit Mexico; No Se Aceptan Devoluciones. De Franse remake is een vermakelijke film geworden.

De populaire acteur Omar Sy (Intouchables) speelt de hoofdrol in deze film, hij zet zijn personage; Samuel, overtuigend neer. Samuel leeft als een God in Frankrijk. Totdat de Engelse Kristin ( Clémence Poésy, Harry Potter en de Vuurbeker) roet in het eten komt gooien. Deze mooie blondine beweert dat Samuel de vader is van haar dochtertje Gloria. Ze geeft hem de baby letterlijk in handen en verdwijnt. Voor Samuel komt een baby niet bepaald als geroepen en hij besluit Kristin achterna te reizen naar Londen. Hij kan Kristin echter nergens vinden, maar heeft geen geld meer voor een terugreis. Het toeval wil dat Bernie (Antoine Bertrand) hem tegen het lijf loopt en in hem genoeg potentie ziet om aan de slag te kunnen gaan als stuntman. Samuel neemt de uitnodiging van deze televisieproducent aan en blijft vervolgens acht jaar lang met zijn dochtertje in Londen wonen.

De leukste rol is overigens die van de jonge actrice Gloria Colston als de achtjarige dochter van Samuel en Kristin. Het meisje steelt met haar uitstraling de show. Het tweetal heeft het prima naar hun zin, Samuel ontpopt zich tot de ideale vader, maar dan komt Kristin weer om het hoekje kijken…

De makers van deze film lijken wat het genre betreft geen keuze te hebben kunnen maken. Deels valt de film onder de noemer komedie en voor een deel een drama. Hoewel de Franse humor waarschijnlijk niet bij iedereen in de smaak zal vallen, blijft Demain Tout Commence een prima film. Maar als een van beide genres krachtiger uit de verf was gekomen had dat de film zeker goed gedaan.

De sfeer tijdens de scènes waarin vader en dochter zich samen vermaken zijn vermakelijk en doen een beetje denken aan de musical Annie. Vrolijke, band versterkende, “feel-good” momenten tussen een volwassen man en zijn dochter! in hun over de top, voor Gloria, ingerichte woning (inclusief reuze knuffel, ballenbak en glijbaan). Maar dan blijkt er iemand ernstig ziek te zijn en slaat de film plots om naar een dramatisch verhaal. Waar aan het einde van de film, weer heel luchtig mee om wordt gesprongen en de kijker met gemengde gevoelens achterlaat.

★★★★
Titel: Demain Tout Commence
Regie: Hugo Gélin
Cast: Omar Sy, Clemence Poesy, Gloria Colston
Uitgever: Belga Films 
Categorie: drama, komedie
Taal: Frans
Speelduur: 118 minuten
Kijkwijzer: vanaf negen jaar, angst
Thema’s: vader/dochterrelatie, opvoeding
EAN: 5412370833938
Verkrijgbaar vanaf: 17-05-2017
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 30-05-2017
Prijs €14,99
Bestellen

Advertenties

Eén reactie »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s