De droom

Standaard

Het onderwerp van dit boek is een van de meest elementaire verlangens en basisbehoeftes van de mens: de liefde. Eén droom die in ieders onderbewuste lijkt te sluimeren, is het romantische verlangen naar een ultieme, meest complete en voor ons voorbestemde geliefde. In niets anders dan in de liefde is het zo gemakkelijk om verstrikt te raken in dromen en illusies. Illusies over een prachtige, stralende en ideale zielsverwant. De meeste mensen komen mettertijd tot de conclusie dat dit verlangen niet méér dan een droom is en gebaseerd op illusies. Dat het verstandiger is om uit te kijken naar een realistischer partner.

De kleurrijke hoofdpersoon van dit boek, Karmen, verliest haar hart aan de 17-jarige vriend van haar zoon. Ze is samen met haar zoons neergestreken in een dorp nadat de problematische relatie die ze in Amsterdam met een Afrikaanse danser had, is gestrand. Als ze de zachte bries van liefde voelt, weet ze: ik ken jou … Ik weet wie jij bent. En ik heb heel vaak van je gehouden! Is deze ongebruikelijke combinatie alleen in dromen mogelijk? En bezit ook deze droom, net als nachtelijke dromen, het vermogen om iets van de ongeziene werkelijkheden van ons leven te onthullen? Vragen waar Karmen mee worstelt en die tot een enerverende zoektocht naar het diepst van haarzelf leiden.

Recensie: Karmen, voelt een leegte. Ze mist iets concreets in haar leven, een deel van zichzelf, ware liefde. Alles in haar zegt dat hij ergens rond moet lopen. Ze leeft een leven zoals men van haar verwacht; woont samen met een man die ze liefheeft en ze krijgen samen twee kinderen. Maar de relatie loopt stuk. Ze besluit daarna om het drukke stadsleven achter zich te laten en verhuist met haar zoons naar een rustig dorp. Daar wordt ze tot in haar ziel geraakt door de veel jongere Bas. Ze weet direct; wij kennen elkaar al heel lang! Ook de jongen lijkt haar te herkennen. Terwijl alles in – en iedereen rondom – Karmen schreeuwt dat deze liefde onmogelijk is, kan ze zichzelf toch niet volledig bedwingen. Ze stelt zich kwetsbaar op en zoekt via een openhartige brief contact met de jongen. Ze lijkt op spiritueel vlak voortdurend met hem in contact te staan, weet wat hij doet en hoort als het ware zijn gedachten. Maar wat te verwachten valt gebeurt; De wereld blijkt nog lang niet klaar voor een alles omvattende liefde.

Het boek laat zich op twee manieren lezen, als een fantasierijke roman met een vleugje spiritualiteit. Of (voor wie hiervoor openstaat) als waargebeurd verhaal. Met waarschijnlijk veel herkenning voor iedereen die zijn of haar zielsverwant in dit leven tegen het lijf is gelopen. In beide gevallen is de roman meer dan het lezen waard. Esther Bonse schrijft eerlijk, vol lef en openhartig. Haar ontroerende verhaal over een van de meest krachtige vormen van liefde toont de lezer hoe gecompliceerd de aantrekkingskracht tussen mensen kan zijn en wat dit overhoop kan halen. Mooi verwoord!

★★★★★
Titel: De droom
Auteur: Esther Bonse
Uitgeverij: Elikser
Categorie: romans, spiritueel
Thema’s: Tweelingziel, zielsverwant,
sensitiviteit, liefde, verbinding.
Pagina’s: 102
Uitvoering: paperback
ISBN13: 9789463080675
Verkrijgbaar vanaf: 28-04-2017
Datum recensie: 26-05-2017
Prijs: €13,50
Bestellen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s