Reizende poefjes

Standaard

Tijdens een logeerpartijtje bij oma, komt Pol Grasspriet op mysterieuze wijze in het land van koning Barbaro terecht. Hij wordt gevangen gezet in de kerker van het kasteel waar ook reus Gigantus verblijft, vastgeketend aan de muur. Samen zoeken ze een mogelijkheid om te ontsnappen.
Polleke, het zusje van Pol gaat, zonder dat oma het weet, haar broer zoeken en komt in Luilekkerland terecht waar vreemde dingen gebeuren.
Zodra Pol ontsnapt is uit de kerker gaat hij samen met de reus en met vogel Gijs op zoek naar een weg om terug te gaan naar oma en onderweg belandt hij in spannende avonturen.
Zal het goed aflopen?

 

 

Recensie: Pol en zijn zusje Polleke beleven in de reizende poefjes spannende avonturen. Ze logeren bij hun oma. Zij heeft poefjes in huis, die niet alleen aangenaam zijn om op te zitten of te liggen, maar met de poefjes blijk je ook te kunnen vliegen. Op deze manier komt Pol terecht in een onbekend land vol gevaarlijke reuzen. Eén reus is juist erg aardig, deze vriendelijke reus; Gigantus wordt Pol zijn beste vriend. Dan is er ook nog de pratende vogel Gijs, die hun graag helpt. Samen weten ze te ontsnappen uit de handen van de gemene koning Barbaro. Polleke is haar broer achternagevlogen, maar ze is terecht gekomen in een aangrenzend land waar alles eetbaar is. Polleke heeft het hier erg naar haar zin, ze is gek op snoepen! Wanneer haar broer haar ontdekt reizen ze samen terug naar oma, maar daarvoor moeten ze eerst door de Mindcraft-wereld, waar het erg gevaarlijk is. Zullen Polleke en Pol het redden?

Reizen poefjes bevat veel elementen die jonge kinderen aan zullen spreken. Het verhaal is zeer fantasierijk, niets lijkt onmogelijk. In het boek worden veel vergelijkingen gemaakt met bekende vertellingen, het pretpark De Efteling, GVR en andere fictieve figuren. Weinig origineel dus, maar jonge kinderen houden nu eenmaal van herhaling. Het boek leent zich prima om uit voor te lezen, is vermakelijk en spannend. Dankzij de grote letters ook geschikt voor iets oudere kinderen om zelfstandig te lezen.

★★★
Titel: Reizende poefjes
Auteur: Lieve van den Berg
Uitgeverij: Godijn Publishing
Categorie: Jeugdboeken
Thema’s: Fantasie, avontuur vriendschap
Pagina’s: 194
Uitvoering: hardcover
ISBN13: 9789492115317
Verkrijgbaar vanaf: 06-05-2017
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 25-05-2017
Prijs: €14,95
Bestellen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s