Kill the Boy Band

Standaard

Allereerst moet je weten dat het niet de bedoeling was dat het zo zou lopen. We wilden alleen bij hen in de buurt komen.
Daarom boekten we een hotelkamer in het hotel waar ze zaten.
We waren niet van plan een van hen te ontvoeren. Zeker niet de stomste van het stel.

Maar we hadden hem in handen – en zijn kamersleutel, zijn telefoon en zijn geheimen.
Wat daarop volgde was niet gepland. Ik zweer het.

Vier meisjes ontvoeren per ongeluk hun minst favoriete jongen uit hun favoriete boyband. Het begint als een grap, maar het loopt al snel uit de hand…

 

Gastrecensie: Dayenne Wamsteeker
Vier vriendinnen zijn groot fan van boyband The Ruperts. Wanneer de boyband in New York is, lukt het de meisjes een kamer in hetzelfde hotel te boeken. Ze hopen The Ruperts in het hotel tegen te komen, maar het loopt allemaal anders. Het begint allemaal als een grap, ze ontvoeren een van de leden van de boyband, maar het loopt al snel uit de hand.

Auteur Goldy Moldavsky neemt je mee in de wereld van de fangirls. Meisjes die hun kamer vol hebben hangen met posters van hun idolen, alle liedjes kennen en hun idolen volgen waar ze ook gaan. Fangirls zijn van alle tijden, zo had je de fangirls van de Backstreet Boys, Take That en momenteel de Beliebers van Justin Bieber. Het is iets wat past bij de pubertijd, maar in deze tijden van internet en social media kan de volgzaamheid van deze meisjes de spuigaten uitlopen.

De ontvoering van Rupert P., een van de bandleden, gaat op een nogal bijzondere en ongeloofwaardige wijze, maar het verhaal dat daaruit voortkomt is leuk en bij tijd en wijle zorgt het voor grappige en bizarre situaties. De vriendschap van de vier vriendinnen is gebaseerd op hun gezamenlijke liefde voor The Ruperts, maar bij deze ontvoering lopen de meningen van de vriendinnen toch wel uiteen. De een wil het bandlid zo snel mogelijk vrijlaten, terwijl een ander hem wil gebruiken voor chantage. Het zet de relaties tussen de vriendinnen op scherp.

De auteur heeft een vlotte schrijfstijl en gebruikt eenvoudige zinnen, waardoor het boek heerlijk wegleest. Het boek is geschreven vanuit het ik-perspectief van een van de vriendinnen. In tegenstelling tot haar vriendinnen blijft haar naam onbekend. Ze vertelt het verhaal van de ontvoering van Rupert P. en haar karakter en beweegredenen leer je op deze manier goed kennen. Het beeld dat je van de andere meisjes krijgt is gebaseerd op haar beschrijvingen. De ik-persoon ontwikkelt zich in het verhaal, in het eerste deel van het boek is zij meegaand, maar later ontwikkelt ze zich tot een meisje dat haar eigen mening durft te hebben en daarvoor uitkomt. Toch is er af en toe ook onzekerheid, doordat de vriendinnen elkaar voortdurend de schuld geven, waardoor deze puber toch aan zichzelf gaat twijfelen

 

★★★
Titel: Kill the Boy Band
Auteur: Goldy Moldavsky
Uitgeverij: Leopold
Categorie: Young Adult
Thema’s: fans, muziek, boyband
Pagina’s: 232
Uitvoering: paperback
ISBN13:9789025872250
Verkrijgbaar vanaf: april 2017
Gastrecensie: Dayenne Wamsteeker
Datum recensie: 16-05-2017
Prijs: €17,50  nu tijdelijk €14,99
Bestellen

Advertenties

Eén reactie »

  1. Pingback: Kill the boy band – Goldy Moldawsky | Dayenne's Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s