Pure Life – Geboortefotografie en verhalen

Standaard

Geboortefotografie wordt steeds populairder: een fotograaf volgt aanstaande ouders voor en tijdens de bevalling en fotografeert ze onopvallend, zonder het idee te geven te storen tijdens deze zeer persoonlijke en intieme momenten.

 

De veertig reportages in het boek zijn een weergave van de veertig weken die een zwangerschap gemiddeld duurt. Het zijn 32 bijzondere geboorteverhalen in verschillende situaties. Van thuisbevallingen, ziekenhuisbevallingen, bad-bevallingen en geboortes op de baarkruk tot keizersneden. Het boek met prachtige fotografie en passende introductieverhalen met als titels steeds de naam van de geborene, is een ode aan het leven. Het is een verhaal van gevoelens en emotie. Bedoeld voor ouders en wensouders om te laten zien hoe mooi en puur de geboorte van een kind is.

Voorbeeldpagina: Pure Life.

 

Recensie: In 2013 kwam Mirjam Cremer voor het eerst in aanraking met geboortefotografie. In datzelfde jaar werd ze de eerste geboortefotograaf van Zuid-Limburg en omstreken. Haar bedrijf Pure Life Geboortefotografie groeide uit tot een succes en al snel kon ze het werk niet meer alleen aan. Eind 2014 sloot Shirley Willems-Al zich bij haar aan. Nu hebben ze al veel publicaties op hun naam staan en zijn ze o.a. vaste fotograaf van Ouders van nu en WIJ Jonge Ouders. Mirjam Cremer heeft inmiddels meer dan 125 geboortereportages op haar naam staan en is auteur en fotograaf van het boek Pure Life.

In Pure Life heeft Mirjam Cremer een groot aantal foto’s rondom de geboorte van vele kinderen vastgelegd, maar ze vertelt daarbij ook het vaak indrukwekkende verhaal van de ouders. Hiervoor was ze vele uren- op de achtergrond- bij een bevalling aanwezig en leefde ze met de ouders mee. Met het rijk geïllustreerde boek laat ze zien dat het krijgen van kinderen niet vanzelfsprekend is. Pure Life is een ontroerend boek en alleen vanwege de grote hoeveelheid aan mooie veelzeggende foto’s de aanschaf al dubbel en dwars waard.

De persoonlijke verhalen bij de paginagrote foto’s maken het boek tot een volledig kloppend geheel. Ieder bevalling is uniek en zo ook dit boek. De verhalen zijn allen even indrukwekkend, soms vervult van blijdschap, maar soms ook vol van andere emoties waaronder boosheid en verdriet. Neem bijvoorbeeld het verhaal over de geboorte van Bren, voor de ouders jantine en Sieb was zwangerschap niet zo vanzelfsprekend, maar ze kregen tot hun blijde verrassing Bren. Of het verhaal van Gwenda en Sjoerd; Gwenda had gehoopt bij de geboorte van hun vierde kindje eindelijk een gewone bevalling mee te kunnen maken, maar het werd uiteindelijk toch een keizersnee. De emoties die bij de verhalen horen zijn al aan de foto’s af te lezen. Pure Life is een indrukwekkende bundel vol schitterende geboorteverhalen en veelzeggende foto’s geworden. Een mooi geschenk!

★★★★
Titel: Pure Life – Geboortefotografie en verhalen
Website Pure Life
Auteur: Mirjam Cremer
Uitgeverij: Aerial Media
Categorie: Lifestyle, diverse
Thema’s: zwangerschap, bevalling,
gezinsuitbreiding, fotografie
Pagina’s: 288
Uitvoering: hardcover
ISBN13: 9789402601947
Verkrijgbaar vanaf: februari 2017
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 06-05-2017
Prijs: €39,95
Bestellen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s